banner32

İstanbul Gençlik Oyunları’nda Espor Şampiyonları Belli Oldu

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nda espor turnuvalarının finalleri büyük heyecana sahne oldu. Türkiye’nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab’de yapılan Valorant, Pubg Mobile ve FIFA 22 turnuvalarında İstanbul birincileri ödüllerini törenle aldı.

İstanbul Gençlik Oyunları’nda Espor Şampiyonları Belli Oldu

İstabul Times Haber Ajansı (İTHA) / Hüseyin Çetiner

Başakşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nda, bilim ve teknoloji branşında final heyecanı yaşandı. 25 ilçedeki 660 okuldan 13 bin 700 öğrencinin katıldığı espor turnuvalarının final mücadeleleri Başakşehir Living Lab’de gerçekleştirildi.

Volarant’ta şampiyon Gaziosmanpaşa oldu

3 bin 216 öğrencinin katıldığı Valorant turnuvasında Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Başakşehir Atatürk Anadolu Lisesi’nin ikinciliği elde ettiği turnuvayı Beşiktaş Yenilevent Anadolu Lisesi üçüncü olarak tamamladı.

Gençler PUBG Mobil’de kıyasıya mücadele etti

4 bin 755 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği PUBG Mobile turnuvasında ise Küçükçekmece Mustafa Barut Anadolu Lisesi’nden Muhammed Furkan Cırık birinci oldu. Beylikdüzü Gürpınar Azime Yılmaz Anadolu Lisesi’nden Ulaş Akın ikinci olurken, Başakşehir TOKİ Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Taner Doğru üçüncülüğü elde etti.  

FIFA maçları çekişmeli geçti

FIFA 22 turnuvasında ise Özel İkitelli OSB Mesleki Ve Tekniki Anadolu Lisesi’nden Yiğit Aziz Yüksel birinci oldu. İkinci ise Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Bertuğ Türkmen olurken, Esenyurt Alkop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Engin Aktaş üçüncülüğü elde etti. Oyunlar kapsamında düzenlenen drone turnuvasının finalleri mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Kaynak : İstabul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35