banner32

İOSB Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Engelliler haftası kapsamında organize edilen etkinliklerde İOSB imzası vardı. Başakşehir Alparslan Ortaokulu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği etkinlikte yemek veren İOSB Başkanlığı, çocukların hoş vakit geçirmesine de katkı sunmuş oldu.

İOSB Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor
Etkinlikte görüştüğümüz Müdür Yardımcısı Gülsen ASKEROĞLU şunları söyledi.
“Bizim en büyük sıkıntımız yemek sıkıntısıydı. Onu da İOSB’nin desteğiyle çözdük.  Biz etkinliğimizin dördüncüsünü yapıyoruz. Bir çok yerde engelliler haftası kapsamında etkinlikler  yapılıyor.

Başakşehir Times Haber Merkezi 


Ama gördük ki buradaki insanlar bu etkinliklerden faydalanamıyor. Başakşehir’de olan etkinliklerden sadece o bölgedeki insanlar faydalanabiliyor. Fakat İkitelli Köyiçi’nde veya  Ziya Gökalp Mahallesi’nde olan engelli insanlar bu tür etkinliklerden faydalanamıyor.

Birinci etkinliğimizi TÜREV’in yardımlarıyla düzenledik. Daha sonra düşündük ki; TÜREV zaten bir kuruluş ve onun içerisinde ki programlar zaten yeterli. Bizler de bu çevredeki engellileri arayalım getirelim istedik.

Bu düşünceyle ikincisini yaptık. Daha sonra çevreden yoğun ilgi ve çocukların yüzlerinde  ise gülümseme gördük. Tabi ki Aydın Üniversitesinin de gelmesi ayrı bir güzellik kattı.

Biz her sene mutlaka bir üniversiteyi alıyoruz. Bizim okulumuzda ilkokul öğrencileri olduğu için büyüklerin yapması hem onların sosyal sorumluluklarını arttırıyor hem de bize destek vermiş oluyorlar.

Maddi olanaklarımız çok kısıtlı. Bundan önceki yıllar Başakşehir Belediyesi’nin ve özel kuruluşların destekleri oldu. Daha sonra bunu geleneksel hale getirmeyi düşündük.

Bugünde dördüncü etkinliğimizi yapmış olduk. ESOT Başkanı Özkan KARAYEL bizim gönüllümüz. Ben kendisini aradım ve OSB’miz bize yardımcı olabilir mi diye sordum. Oda tabi ki deyince yazışmalarımız oldu ve bu şekilde sizi davet ettik. Nihat TUNALI Başkan’ın olağanüstü ilgisi oldu.

elefonla aradı ve katkı sunacaklarını bizzat iletti. Buda ayrıca bizleri çok mutlu etti. Sonuçta mutluluk hepimizin oldu. Bizlere gönülden destek verdiniz sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizinle birlikte bugünü güzel bir şekilde atlatmış olduk.”
İlerleyen günlerde; okulu temsil eden öğrenciler, Müdür Yardımcısı Gülsen ASKEROĞLU ve okul öğretmenleri, İkitelli OSB Başkanlığını ziyaret ettiler.
Ziyarette Başkanlığımız yemekhanesinde yemeğe katılan öğrenciler, Başkanlığımız konferans salonunda bölgenin tanıtımını sağlayan tanıtım filmini izledikten sonra İkitelli OSB İdari İşler Müdürü Uğur IŞIK’ın eşliğinde Hizmet Binamızı gezerek yönetim sistemi ve idarecilik hakkında bilgi aldılar.
Gezinin amaçları arasında yer alan Sanayi ve Sanayi Kuruluşlarını Tanımak kapsamında bölgemizde faaliyet gösteren Adell Armatürü de dolaşan öğrenciler ve yöneticiler memnuniyetlerini dile getirerek programlarını tamamladılar. 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35