banner25

İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve kurum çalışanlarının katıldığı ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

İmar Hukuku Eğitimleri tamamlandı
 Başakşehir Emin Saraç Lisesi’nde verilen eğitimlere katılan personel, sertifikalarını düzenlenen bir törende Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.
 
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi hocaları tarafından verilen eğitimlere Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Bedri Sinan Gül’ün yanı sıra Başakşehir Belediyesi; Plan ve Proje Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü ve Hukuk Müdürlüğü’nden 40 personel katıldı. 16 Nisan’da başlayan eğitimler 02 Mayıs’ta tamamlandı.
 
Eğitime katılanlar sertifikalarını Başkan Uysal’ın elinden aldı

40 saat süren eğitimlerin sonunda düzenlenen sertifika törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın yanı sıra Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Bedri Sinan Gül ve eğitime alan personeller katıldı. Başakşehir Emin Saraç Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hocalara ve katılımcılara teşekkür ederek “Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu eğitimler ile somut güzel adımlar atılacağına ve personelimize faydalı olacağına inanıyorum” dedi. Başkan Uysal, daha sonra eğitimi başarı ile tamamlayan personellere İstanbul Üniversitesi’nden onaylı sertifikalarını takdim etti. Programda, Başkan Yardımcıları; Hatice Demiralay, Bedri Sinan Gül’de katılımcılara sertifika takdim etti.
 
Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
‘Hukuki birikimlerimizi belediye personeli ile paylaştık’

İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ni veren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hocaları eğitimin içeriğini anlattı.
 
Doç. Dr. Zekeriya Kürşat: “Kentsel dönüşüm hukuku kamusal yönleri yanında özel hukuk yönü de bulunan ve uygulamada çok farklı yönleriyle değerlendirilmesi gereken bir alan.  Katılımcılara temel yönlerini ve problemlerini hukuki zemindeki karşılıklarını anlatmaya çalıştık faydası olacağını düşünüyorum.”
 
Doç. Dr. Melikşah Yasin: “Başakşehir Belediyesi personeline ‘İmar Hukuku, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Eğitimi’ verdik. Bu konularda hem yasal düzenlemeleri hem teorik çerçevesini anlattık.  Pratikte karşılaşılan yargı kararlarından örnekler ile katılımcıları bilgilendirmeye çalıştık. Uygulamanın içerisinde olan fakat hukukçu olmayan arkadaşlarımızın hukuk kurallarını anlamakta ve uygulamakta bazen sıkıntı yaşayabiliyorlar. Eğitim sırasında soru cevap kısmımız da oldu, akıllarına takılan kısımları cevapladık. Personele faydalı olacağını düşünüyorum.”
 
Yrd. Doç. Dr. Cenk Şahin: “Bu eğitim çok önemli. Belediyenin faaliyetlerinde hukuka uygunluk çok önemlidir. Türkiye’nin hukuki yapısı çok dinamiktir. Yargı kararları da yeri geldiğinde değişebiliyor. Dolayısı ile farkındalık anlamında hukuka uygun faaliyet yürütme konusunda ki titizlik ve hassasiyet böylelikle bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Bu nedenle de üniversite ile belediye arasında bir işbirliği yaparak eğitimlerimize başladık. Uygulamaya yönelik bir takım problemleri hep birlikte tartıştık. Hukuki birikimlerimizi belediye personeli ile paylaştık.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35