banner32

İmam Hatipliler Abdi İpekçiye akın etti

Ak Parti Başakşehir Kurucu ilçe başkanı ve ÖNDER yöneticisi Ahmet Selim Köroğlu'da yoğun işlerine rağmen katıldığı kutlu doğum haftası etkinliğinde muhteşem bir kalabalık vardı. Organizeyi yapan kurum olan İmam Hatip mezunları derneği (ÖNDER)yöneticisi olarak muhteşem kalabalık Ahmet Selim Köroğlu'nu memnun etti...

İmam Hatipliler Abdi İpekçiye akın etti
Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor salonu tarihi günlerinden birsini daha yaşıyor. Türkiye deki  İmam Hatip liselerinin üyesi olduğu ÖNDER derneği  tarafından Kutlu doğum haftası münasebeti ile  on binlerce İmam Hatip lisesi öğrencisi,mezunu  ve peygamber aşığı insanın icabet ettiği etkinliğe katılım muhteşemdi.

Öğrencilerin heyecanı ve  Kutlu Doğum Haftasını  sahiplenmeleri muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Başbakan Erdoğan telekonferans ile bir konuşma yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip okullarının, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacağını belirterek, ''İmam hatip okulları, aziz milletimizin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır'' dedi.

Erdoğan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlediği kutlama programına Başbakanlık Resmi Konutu'ndan video konferans yöntemiyle katıldı.

Etkinliğe, yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirten Erdoğan, ''Bugün aranızda olamasam da sizlerle aynı heyecanı paylaştığımı, aynı manevi iklimi teneffüs ettiğimi bilmenizi isterim. Ben de buradan, Ankara'dan, Hazreti Nebi'ye Allah'ın salat ve selamını iletiyor, ehl-i beytini hürmetle selamlıyor; Rabb'imden, bizleri Peygamberimiz Efendimizin şefaatine nail etmesini niyaz ediyorum'' dedi.

Bir imam hatip lisesi mezunu olarak, aldıkları tedrisatın ve edindikleri bilginin yüklediği sorumluluğun idrakiyle Hz. Muhammed'i şanına yaraşır biçimde yad ediyor olmanın huzuru ve gururu içinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Zira, 2012 yılı Kutlu Doğum Haftası'nı çok farklı bir heyecanla, çok farklı bir coşkuyla idrak ediyoruz. Bildiğiniz gibi, yaptığımız yasal düzenlemeyle, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Resulü Ekrem'in mübarek hayatını, yani Siyer-i Nebi'yi, Kur'an-ı Kerim dersiyle birlikte seçmeli ders olarak okullarımıza kazandırdık, öğrencilerimizin ve ailelerimizin tercihine sunduk. İsteyen her öğrenci, erken yaşlarda öğrenilmesi daha kolay olan Kur'an-ı Kerim'i artık okullarda öğrenebilecek. Sadece Müslümanlar için değil, doğumuyla, tüm hayatıyla, hatta vefatıyla insanlık için eşsiz bir emsal olan Peygamber Efendimizin hayatını, artık okullarımızda isteyen her öğrenci derinlemesine öğrenme imkanı bulacak.

Şunu da burada büyük bir memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını, yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere, bunu nasip ettiği için de Rabb'ime şükrediyorum.''

Başbakan Erdoğan, imam hatip okullarının, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İmam hatip okulları, aziz milletimizin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır. Bu millet, ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytinden, tarladaki buğdaydan, dükkanında elde ettiği kazançtan arttırarak, yani yemeyip, yedirerek imam hatip okullarını kurmuş, imam hatip öğrencilerini gözetmiştir. Ben, Türkiye'nin 81 vilayetinde, kendisi aç olduğu halde, cebindeki 3 kuruşu çıkarıp imam hatip okullarına yardım olarak veren nice gönlü yüce insanlar tanıdım. Tek arsasını, bütün servetini, hayatı boyunca biriktirdiği tüm sermayesini, imam hatip okullarının kurulması ve idamesi için seferber eden nice hayırseverlerle karşılaştım.''

''Milletin sahiplendiği, milletin şefkatle bağrına bastığı bu okulları, bugün yeniden millete iade etmenin, bugün yeniden milletle kucaklaştırmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz''

Erdoğan, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlediği kutlama programına video konferans yöntemiyle katıldı.

İmam hatip lisesinde okuduğu yıllarda, kendisini özenle saklayan hayırseverlerin yardımlarının, kimsesiz, muhtaç öğrenci arkadaşları için nasıl hayata tutunma vesilesi olduğuna bizzat şahit olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Milletin sahiplendiği, milletin şefkatle bağrına bastığı bu okulları, bugün yeniden millete iade etmenin, bugün yeniden milletle kucaklaştırmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle, ömrünü imam hatip okulları mücadelesi içinde geçirmiş, merhum Celalettin Ökten Hocamızı da ve ebediyete intikal eden, bizlere hizmeti geçen büyüklerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum'' diye konuştu.

Bu toprakların, şehitlerin kanıyla sulanmış, aynı zamanda, Kur'an-ı Kerim'in mana ve maneviyatıyla yoğrulmuş, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisiyle yücelmiş, Ezan-ı Muhammedi ile yıkanmış topraklar olduğunu ifade eden Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'in ilhamı, Hazreti Peygamber ve Ehli Beyti'nin sevgisi, Ezan-ı Muhammedi'nin kutsiyetinin, hem bu toprakların, hem de bu aziz milletin ruhuna hiç silinmeyecek derecede tesir ettiğini belirtti.

-''Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi hiç sönmeyecek''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Allah'ın izniyle, Hazret-i Peygamber'in ve şehitlerimizin şefaatiyle, aziz milletimizin ve sizlerin gayretleriyle inşallah bu topraklar üzerinde Kur'an-ı Kerim ebediyen okunacak, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi hiç sönmeyecek, Ezan-ı Muhammedi hiç susmayacaktır.

Kur'an ahlakıyla ahlaklanmış, Siyer-i Nebi'yi kendisine rehber edinmiş imam hatip mezunları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da inşallah bu milletin, bu ülkenin, hatta insanlığın hem hizmetkarı, hem de medarı iftiharı olmaya devam edecektir.

Sevginin Peygamberi, rahmetin, merhametin Peygamberi, yoksulların, yolda kalmışların, mazlumların Peygamberi, en çok da çocukların Peygamberi, Efendimiz Hazretlerini tekraren salat ve selamla yad ediyorum. Allah'tan, bizleri şefaatine nail etmesini niyaz ediyorum. Bu milletin öz evlatları olan, milletin aydınlık yüzlü çocukları olan imam hatipli kardeşlerimi de sevgiyle, hürmetle selamlıyor, Kutlu Doğum programınızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.''

Konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan plaket, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut tarafından takdim edildi.

Öte yandan, programa katılan Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin üzerinde ''İmam hatipli Başbakanımızla gurur duyuyoruz'' yazılı pankart açtığı görüldü.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35