banner25

İmam Hatip öğrencileri Living Lab’ı ziyaret etti

İstanbul’un farklı bölgelerinde İmam Hatip Liselerinde okuyan bir grup öğrenci, Başakşehir Living Lab’ı ziyaret etti.

İmam Hatip öğrencileri Living Lab’ı ziyaret etti
 Eşit ağırlık ve sayısal bölümlerde okuyan öğrencilerin çoğunlukta olduğu ziyarette katılımcılar, merkezi gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.


Akıllı eve hayran kaldılar

 

25 İmam Hatip Lisesi öğrencinin katıldığı ziyaret merkezde geliştirilen ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği alandan başladı. Öğrenciler, akıllı aynadan taştan kâğıtlara, atık suları geri dönüştüren sistemden, Türkiye’nin ilk sesli sosyal ağına, akıllı ev teknolojisine ve 3D Printer’a kadar pek çok çalışmayı yakından inceledi.

 

Başakşehir Living Lab bünyesinde gerçekleştirilen akıllı ev teknolojisine hayran kalan öğrencilere Wallrite (Akıllı Tahta) üzerinde de uygulamalı bilgilendirme yapıldı.


Öğrenciler, projelerini Living Lab’da geliştirecek

 

TUBİTAK’tan ödül almış öğrencilerinde de yer aldığı ziyarette, katılımcılar Başakşehir Living Lab yetkililerine okulları bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmaları da anlattı. Öğrenciler, teknoloji alanındaki projelerini önümüzdeki dönemde Başakşehir Living Lab bünyesinde geliştirecekler.

 

Living Lab Tasarım atölyesini de gezen ziyaretçilere, Endüstriyel Tasarımcı Gülbahar Coşkun tarafından atölye kapsamındaki çalışmalar aktarıldı. Öğrencilerin Başakşehir Living Lab ziyareti toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Gelecek için on numara yer!

 

Geziye katılan İmam Hatip Lisesi öğrenciler ve kurum yetkilileri ziyareti değerlendirdi.


Şakir Çetinkol: “Olağan üstü, biz çok memnun kaldık. Her gün ilerleyen teknolojinin bir yerinden tutmak lazım.  Gelişen ve globelleşen dünyada teknolojiden bir haber kalmak kesinlikle mümkün değildir. Bu anlamda öğrencilerimizin teknolojiden bir şekilde yaralanmasını arzu ederiz. Bize bu imkanı sağlayan Başakşehir Belediyesi yetkililerine okulumuz ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum.”


Hüseyin Yaylacı:“ Çok güzel bir yer olmuş. Ülkemiz teknoloji alanın da gelişiyor. Merkez olarak çok güzel. Öğrencilerin de projeler yapıp geliştirmesini sağlanması çok güzel bir merkez.”

 

Ahmet Sürmeneli: “Çok güzel bir Merkez. Türkiye de bir ilk olduğu için bu konu da devlet desteği aldığını duydum.  Gençlerimize destek verildiği için on numara bir yer olmuş.  Yeni nesiller, beyinler ne kadar gençse o kadar iyi olur. Bence gençlere böyle destek verilmesi çok güzel bir şey. Arkadaşımızın aklındaki fikirlerin değerlendirilmesi ve desteklenmesi için güzel bir ortam.”


Yusuf Tunç: “Çok güzel bir yer. Gelecekle ilgili umut vaat edici ve teknolojik olarak ta çok gelişmiş bir merkez. İnşallah, teknolojik ürünleri geliştirirken insanları tembelliğe itecek durumlar ortaya çıkmaz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35