banner32

İlkokullara Yönelik Sağlık Seminerleri Başladı

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen ve sağlıklı beslenme seminerleri ilçe okullarında başladı.

İlkokullara Yönelik Sağlık Seminerleri Başladı
Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulunda başlayan ve bir buçuk ay boyunca devam edecek olan seminerler çerçevesinde, anasınıfları ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri sağlık konularında bilgilendiriliyor, bilinçlendiriliyor.
Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlisi Hekim Zafer Ataner Bozkurt, çocuklara kişisel hijyen eğitimi, sağlıklı beslenme ve gıdalarla gelen tehlikeleri anlattı. Hastalıklardan korunma yolların en önemlisinin temizlikten geçtiğini, öncelikle çocukların el temizliğine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Bozkurt; Çocuklardan, oyun, yemek ve tuvaletten sonra ellerini çok iyi yıkamaları istedi. Seminer kapsamında ayrıca konunun önemini anlatan kısa bir çizgi filmde gösterildi.

Her çocuğa diş eğitimi ve diş macunu

Seminerde, Diş Hekimleri Ömer Faruk Tanı ve İsmail Kaplan; çocukların ağız ve diş bakımlarının nasıl yapılacağı, doğru diş fırçalama yöntemlerini, diş çürüklerinin oluşumu hakkında bilgiler verdi. Sağlıklı dişlere sahip olmanın bir yolunun da sağlıklı beslenmeden geçtiğini anlatan eğitmenler, dişleri çürüten besinler yerine daha sağlıklı olan sebze ve meyve tüketilmesini isteyerek, hamburger, patates kızartması gibi yiyeceklerin tüketilmesinin Obezite’ye yol açacağını örnek görsellerle anlattılar.
Seminer sonunda çocuklara Başakşehir Belediyesi tarafından diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35