banner32

İlklerin sahabesi Mus’ab Bin Umeyr sahnelendi

İlklerin sahabesi Mus’ab Bin Umeyr’in iman ve sadakat dolu hayatı tiyatro sahnesine taşındı.

İlklerin sahabesi Mus’ab Bin Umeyr sahnelendi
İlk öğretmen, İslam’ın ilk sancaktarı, Medine'yi hicrete hazırlayan sahabe, fedakârlık abidesi Mus’ab Bin Umeyr Başakşehir’de sahnelendi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Başakşehirliler yoğun katılım gösterdi.

‘Seyirciler Mekke ve Medine dönemine gidiyor’

Hz. Muhammed'in talebelerinden Mus'ab Bin Umeyr'in hayatını anlatan tiyatro oyununu Mahmut Tahsin yazıp yönetti. Berk Yaparel, Yeşim Uludağ, Savaş Sezer, Mehmet Alkan Demir, Sefa Köksal, Semih Serdar Okumuş, Cenk Gönek, Kenan Çolak’ın rol aldığı oyun duygusal anlar yaşattı.

Tiyatro Greyfurt tarafından sahnelenen iki perdelik oyunda, ilk öğretmen ve İslam’ın ilk sancaktarı Musab bin Umeyr’in herkese örnek alınacak iman ve sadakat dolu hayatı anlatıldı.

Oyuncu, yönetmen Yardımcısı Mehmet Alkan Demir oyunla ilgili şu bilgileri paylaştı, “İslamiyet’in ilk dönemlerini ve çekilen çileleri Musab Bin Umeyr üzerinden anlatmaya çalıştık. Umeyr çok zengin bir adam huzuru mutluluğu Peygamber Efendimizin dizinin dibinde buluyor. Bu oyunumuzun bu sezon 42 temsilimiz. 8 kişilik bir ekibimiz var. Oyunda Mekke ve Medine dönemini izleyici oyunumuzda yaşıyor. Oyunu hazırlamamız 6 ay sürdü, çünkü zor bir dönem. Bu günlerden o günlere ışık tutmak istedik.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35