banner25

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığından Engelli Öğrencilerin Eğitimine Anlamlı Destek

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 100 Engelli öğrenciye 100 tablet hediye etti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığından Engelli Öğrencilerin Eğitimine Anlamlı Destek
 Teslim töreninde konuşan İkitelli OSB Yön. Kur. Başk. V. Nihat TUNALI: “Sayın vekilim, bizler İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı olarak,  sizlerin hayırlı hizmetinden nasiplenerek öğrencilerimizi hayata kazandırmak adına bir katkı sunmaya çalıştık. Engelli yurttaşlarımızın çeşitli desteklerle ve çözümlerle hayatını kolaylaştırmalıyız. Onları hayata bağlı kılmak ve yaşamdan uzaklaşmadan üretkenliklerini arttırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Türkiye Beyazay Derneği aracılığıyla bu desteği sunmak bizleri gururlandırmıştır. Şahsınızda tüm dernek yöneticilerimize teşekkür ediyor,çocuklarımıza huzurlu ve mutlu yarınlar diliyorum” dedi.

BAŞAKŞEHİR TİMES HABER  AJANSI 

Türkiye Beyazay Derneği Gen. Bşk. Lokman AYVA ise; “Değerli başkanım, değerli arkadaşlar ben böyle anlamlı ve hızlı desteğiniz, yardımınız için kalben şükranlarımı sunmak istiyorum. Allah sizlerin, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU’nun, emeği geçen yardımda payı olan herkesin gönlünde ne varsa versin.

Ben 5 yıl eğitim göremeden evde kaldım. 11 yaşında kör oldum  ve bu 5 yıllık eğitimsizlik döneminde uğradığım dışlanma, haksızlık ve sıkıntılar çok fazlaydı. Fakir bir aile olmamıza rağmen bize toplumda yer kazandıran tek şey eğitimimiz oldu.

Bize insanlar el uzattılar. Bazıları kitap okudu, bazıları elbiselerini verdi, bazıları burs verdi ve hamd olsun o yardımlar sayesinde biz topluma katılma ve hizmet etme imkânı bulduk. Bu bakımdan eğitimin bizim hayatımızı değiştiren, katma değer katan en önemli unsur olduğunu biliyorum. O sebeple, her engelli çocuğun eğitim görmesi bizim için bu hayata katılmış en önemli değerdir. Eğer ki siz, 100 tane tablet’i bize hediye etmeseydiniz bilin ki 100 tane çocuk eğitim göremeyecekti.

100 tane çocuk ailesine yük olmaya devam edecek ve topluma katkıda bulunma imkânı bulamayacaktı. Kendi kendine yetemeyeceklerdi. Biz, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi kadar topluma katkı yapabileceğimizi hayal edemiyoruz ama inşallah vesile olur da burada iş yapan engellilerimiz olur. Topluma katkı yapmak için bu muhteşem fırsatı değerlendireceğiz. Bizim hayatımızda bu çok önemli bir değişim olacak.

Hakkını vermeye çalışacağız. Eğer engelli çocuklarımız eğitim görmezlerse hayatlarında hiçbir değişim olmayacak. Siz ellerinde olmayan nedenlerden dolayı bir takım imkânlara ulaşamamış ve o imkânlara ulaşamadığı içinde hakkı olan, arzu ettiği bir takım nimetlerden yararlanamayan birinin, bir işyerine gidip eğitimin düşük denildiğinde; ‘haklısınız eğitimim olsaydı bende bu işe başvurabilirdim’ cümlesini söylemenin ne kadar zor ve acı olduğunu tahmin edemezsiniz.

İnşallah 100 çocuğumuzda bu duyguları yaşamayacak. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Sizlere iyi bir gelecek ve istikbal diliyoruz. Bizde bu istikbalde, sizlerin güler yüzüne ve mutluluğuna ileride katkı sunan, problem üretmeyen insanlar oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
Teslim töreni Lokman AYVA’nın Nihat TUNALI’ya sunduğu hediyenin ardından son buldu. 

 KAYNAK:İSTANBUL TİMES HABER AJANSI(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35