banner32

İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu'ndan İlk Konser

Medeniyetimizin musiki birikimine işaret etmek ve musikinin nadide eserlerini geleceğe taşımak adına dört ay önce kurulan ‘İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir Tasavvuf Musikisi Korosu’ ilk konserini verdi.

İbn Haldun Tasavvuf Musikisi Korosu'ndan İlk Konser
 Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz, Kültür Şefi Mehmet Metin, Başakşehir Müftüsü Necdet Arman ve çok sayıda Başakşehirli sanatsever katıldı. İlahilere eşlik eden müzikseverler bazı parçalarda duygulu anlar yaşadı.

Hazırlık süreci dört ay sürdü

Koro Şefi, İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Öncel, kuruldukları günden bugüne kadar kendilerine maddi-manevi desteğini esirgemeyen Başakşehir Belediyesi’ne şükranlarını sunarak; “Bu koro İbn Haldun Üniversitesi ve Başakşehir Belediyesi’nin bir meyvesidir. Müzik geçmişi olmayan katılımcılardan oluşan bir koroyla dört ay gibi kısa bir sürede konser verecek duruma geldik. İnşallah bundan sonra da çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sonuna kadar büyük bir dikkatle takip edilen ve çeşitli makamlarda yirmi ilahinin seslendirildiği Tasavvuf Musikisi Konseri, Koro Şefi Dr. Mehmet Öncel’e çiçek takdiminin ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35