banner32

Hz. Mevlana, Şeb-i Arus ile anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi, “Şeb-i Arus (düğün gecesi)” olarak nitelendirdiği vefatının 742. yılında Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir M. Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programla anıldı.

Hz. Mevlana, Şeb-i Arus ile anıldı
Gecede konuşmacı olarak yer alan Yazar Sinan Yağmur, Mevlana’nın vuslat ve sevgiliye kavuşma anı olarak nitelediği ölüm gecesinde, Mevlana’nın düşüncelerini anlamanın önemine vurgu yaptı. Yazar Sinan Yağmur’un Hz. Mevlana’nın hayatından kesitler ve düşünce temelini anlattığı gecede Ferahfeza Mevlevi Ayin-i Şerifi beğeni topladı.

Söyleşinin ardından Mavera Türk Müziği Topluluğu tarafından Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin Ferahfeza Makamında bestelediği mevlevi ayin-i şerifi seslendirildi. Ayin-i Şerif eşliğinde gerçekleşen ve Mevlevi felsefesini en güzel şekilde anlatan Sema töreni Başakşehirlilerce ilgiyle izlendi.

Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, programın sonunda Yazar Sinan Yağmur ve gecenin Sanat Yönetmeni Ahmet Taçoğlu’na birer çiçek takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35