banner32

Hz. İbrahim (a.s.) Peygamberlerin Atası’dır

Sohbet, konser ve temalı programlarında yurt içi ve yurt dışından seçkin konukları ağırlayan Başakşehir Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Hz. İbrahim (a.s.) Peygamberlerin Atası’dır
Hz. Muhammed başta olmak üzere çile dolu ömürlerini emr-i ilahinin tebliğine ve ümmetin kurtuluşuna adayan büyük nebilerin örnek hayatlarının anlatıldığı 'Mekke Resulleri' programı Sular Vadisi'nde devam ediyor. Vadi’de Hz. İbrahim (a.s)’ın örnek hayatını ilahiyatçı, yazar Ömer Döngeloğlu i anlattı.
Sular Vadisi'ndeki programa, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Fazlı Korkut ve çok sayıda Başakşehirli katıldı.

Peygamberlerin hataları vardır, günahları yoktur
Sular Vadisi'nde Ramazan Programı, İstoç Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun sesinden Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.
Mekke Resullerinden olan Hz. İbrahim (a.s)’ın çile dolu hayatını kendine has yorumuyla anlatan Döngeloğlu Peygamberlerin hataları vardır, günahları yoktur dedi. İlahiyatçı, yazar sözlerine şöyle devam etti “Allah (C.C), Peygamberlerine göndereceği kitabı yaşayacakları için günahsız olarak yaratmıştır. Hz. İbrahim (a.s), daha 10 yaşında Nemrut’un putperest dünyasını ret etmiştir. Hz. İbrahim (a.s), Allah (C.C) ölmüş kuşlara hayat verdiğini gösterdiğinde sonsuz bir iman ile dolmuş ve tüm putları parçalamıştır. Nemrut, Hz. İbrahim (a.s) cezalandırmak için ateşe attığında Cebrail Aleyhisselam’dan dahi yardım istememiştir. Ateşe giderken sadece dua etmiştir. Sizlerde dara düştüğünüzde Hz. İbrahim (a.s)’ın bu duasını ediniz” dedi.

Allah mazlumların duasını yerde bırakmaz
En çileli anımız Allah (C.C)’a en yakın olduğumuz andır diyen ilahiyatçı, yazar Döngeloğlu İslam Dünyasında yaşanan acıları ibrahim peygamberin acılarına benzetti “Allah (C.C) İbrahim benim ‘Halilim’ diyecektir. Bu gün Mısır, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye’de ateş yanmakta ama ateş yakmamaktadır. Tıpkı İbrahşm Peygamberi ateşin yakmaması gibi. Allah mazlumların duasını yerde bırakmaz. Bu nedenle kardeşlerimize dua etmeliyiz” dedi.

Öğrenciler ‘Kosova’yı tatlı ve oyunlarla tanıttı
'Farklı renklerle aynı şeyleri söylüyoruz, Biz bir milletiz' başlığı altında Balkanlardan, Kafkasya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afriya'ya kadar geniş bir yelpazede İslam dünyası ülkelerinden misafirleri ağırlayan 'İslam Dünyası Kültür Günleri' devam ediyor.

Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttıkları etkinliğin bu haftaki konukları Balkan Ülkeleri oldu. Programa Kosava'dan katılan öğrenciler, Sular Vadisi'ndeki stantlarında; Kosova yemekleri, kıyafetler ve çeşitli etkinliklerle kendi ülkelerini tanıttı. Kosova'lı öğrenciler, Başakşehirlilere Kosava tatlısı olan ‘Trileçe’ ikram etti. Öğrencilerin sergilediği halk oyunları beğeni topladı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan İslam Dünyası Kültür Günleri kapsamında, 40 bin öğrenci Türkiye'ye geldi.

Bahçeşehir'de Mehtaran Coşkusu
35 kişilik ekibiyle Şanlı geçmişimizin bütün ihtişamı Mehter Konseriyle Bahçeşehir'de yaşandı. Coşkunun eksik olmadığı geceye, bölge sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35