banner29

Huzurlu bir aile hayatı için gerekenler

Eğitmen-Yazar Esra Nuray Sezer, Akif İnan Bilgievi’nde katıldığı söyleşide Huzurlu bir aile hayatının ipuçlarını verdi.

Huzurlu bir aile hayatı için gerekenler
Fertlerin birbirleriyle uyum içinde yaşadığı huzurlu bir aile hayatı için anne-bebek ve çocuklar arasındaki iletişimin önemine dikkat çekilen söyleşide Esra Nuray Sezer: “Ülkemizde boşanma oranı %60’ı, kadına şiddet ise %65’i geçmiş durumda.
Aile içi uyumu konuşabilmemiz için öncelikle, insanları ne pencereden ne bacadan sadece kapıdan girmelerini sağlamalıyız. Doğru, düzgün ve güzel rol modeller ortaya koymalıyız” dedi.

Evlilik nedir? Önce bu soruyu cevaplamak gerekir
 
Evliliğin yeri tozpembe hayallerin, ulaşılmaz isteklerin sıralandığı bir dünya değildir diyerek evliliğin tanımını yapan Esra Nuray Sezer: “İki birbirinden farklı ailenin birbirleriyle uyumu, gelenek ve göreneklerin bir araya gelmesidir evlilik. İki insanın kaprisleridir, acılarıdır, sabrıdır, yokluktur. Çünkü hayat bir sınavdır, bu sınavda da ya eşimizle ya işimizle ya da çocuklarımızla bir şekilde sınanırız” dedi. 
 
“Ne ekerseniz onu biçersiniz” diyen Sezer, sözlerini şöyle tamamladı: “Eşler birbiriyle bol bol sohbet etmeli, birbirlerine güzel sözler söylemeli ki kendilerinden yetişen nesillerde onları bu haliyle modelleyip iletişimi güçlü hale gelsin” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35