banner29

Hıdırleze Şamlar’da coşkulu kutlama

Hıdırellez Şamlar’da coşku ile kutlandı. Bu sene dördüncüsü düzenlenen şenlikler Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan Rumeli ve Trakyalıları Şamlar’da bir araya getirdi.

Hıdırleze Şamlar’da coşkulu kutlama
 Başakşehir Belediyesi tarafından desteklenen ‘Şamlar Köyü Hıdrellez Şenlikleri’ Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlendi. Şamlar Köy Meydanında gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara, Başakşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Hepinizin hıdırellezini kutluyorum. Başakşehir Belediyemiz bu senede etkinliğimize büyük katkılar sağladı. Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Belediye tarafından tüm yollarımız yenilendi, artık her evimize doğalgaz girdi. Otopark düzenlemeleri ile yollarımız daha konforlu hale geldi. Yine Şamlarda Spor Parkımızın inşası tamamlanmak üzere. Umarım yenilenme Şamlarımız içinde güzelliklerin de habercisi olur.”

450 yıllık tarihe sahip olan Şamlar Köyü’nde renkli görüntülere sahne olan Hıdırellez Şenliklerinin ateşi Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara ve katılımcılar tarafından yakıldı. Şenlikte halk oyunları gösterisi ilgi ile izlendi. Grup Yükseliş Sanat Müziğinin en güzel parçalarını Şamlar halkı için seslendirdi. Havai Fişek gösterisinin de yer aldığı şenlikte sahne alan Orhan ve Kemal Trakya yöresinin ezgilerini Şamlar’a taşıdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35