banner32

Hıdırellez Hüsnü Şenlendirici ile şenlendi

Başakşehir, Geleneksel Şamlar Köyü Hıdırellez Şenliği'nde bahara merhaba dedi. Soğuk havaya rağmen şenliğe katılan binlerce kişi, Hıdırellez ateşi ve ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici'nin muhteşem performansıyla ısındı.

Hıdırellez Hüsnü Şenlendirici ile şenlendi
 Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdırellez, Şamlar köyünde büyük bir coşkuyla kutlandı. Başakşehir Belediyesi ile Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Şamlar Köyü Hıdrellez Şenliği, sadece Başakşehir'dekileri değil Türkiye'nin dört bir yanındaki Rumeli ve Trakyalıları bir araya getirdi.


Şamlar Köy Meydanı'nda yapılan şenliğe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin KartoğluAK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Çınar, Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara ile vatandaşlar katıldı. 


Hıdırellez coşkusu İstanbul sınırlarını aştı 


Şenliğin açılış konuşmasını yapan Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara, Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ederek, “450 yıllık geçmişe sahip köyümüzde yüzyıllardır kutladığımız Hıdırellez'i, 2010 yılından itibaren şenlik havasında kutlamaya başladık.Gün geçtikçe büyüyen Hıdırellez coşkumuz artık İstanbul sınırlarını aştı" şeklinde konuştu. 


Farklılıklarımız en büyük zenginliğimiz


Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da,yaptığı konuşmada, farklılıklarımızın en büyük zenginliğimiz olduğuna dikkat çekti. Hıdırellez'in baharın müjdecisi olduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, "Fatih Sultan Mehmet Han, sadece şehrin imarını değil insanların da mutlu kılınması gerektiğini buyurmuşlar. Biz de, bu anlayış ile insanlarımızın mutlu olması için şehrimizin mutlu olması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün hep birlikte Hıdırellez ateşimizi yakacağız. Bunlar bizim kültürel zenginliklerimiz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte Türkiye olalım inşallah" dedi.


Hıdırellez ateşinden atladılar


Konuşmaların ardından Şamlar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Bilal Küçükkara, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'na tablo takdim etti. Daha sonra Başkan Kartoğlu, Dernek Başkanı Küçükkara ve Hüsnü Şenlendirici, birlikte yaktıkları Hıdırellez ateşinin üzerinden atladılar. 


Hüsnü Şenlendirici'den muhteşem performans


Binlerce vatandaşın katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan şenlikte ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici muhteşem bir konser verdi. Sahnede bir saat kalan Şenlendirici klarnetiylesevilen pek çok eseri seslendirdi. Vatandaşlar da konser boyunca sanatçıya eşlik ettiler


"Şamlar köyü benim için çok farklı"


Şamlar köyünün kendisinde çok farklı bir yeri olduğunu belirten Şenlendirici, “Şamlar benim için çok farklı. Benim burada çok sevenlerim var, benim de sevdiklerim var, dostlarım var. Aslında birkaç yıldır burada olmak istiyordum. Bugün bir arada olmamıza vesile olduğu için sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum.Hıdırellez kıymetli bir zaman, baharın habercisi, güzel şeylerin başlangıcı. Herkese hayırlı olsun” dedi.


Hıdırellez, UNESCO Kültürel Miras Listesi'nde yer alıyor


Hz. Hızır ile Hz. İlyas Peygamberin kavuşma günü olarak kabul edilen ve baharın müjdeleyicisi anlamına gelen Hıdırellez, her yıl büyük bir çoşkuyla kutlanıyor. Hıdırellezkutlamaları, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'nde de yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35