banner25

Her Yer Kerbela,Önce Tasua, Sonra Aşura

Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camisi Dernek başkanı iş damı Murat Elmas ve yönetim kurulu üyelerinin Muherrem’in 9. günü yad edilen Tasua için binlerce Caferi genci Zeytinburnu ilçesinde şehid edilişinin 1.339 senesinde Hazreti Hüseyin ve 71 yakını gözyaşı dökerek rahmetle bir kez daha yad ettiler.

Her Yer Kerbela,Önce Tasua, Sonra Aşura

Dernek başkanı Murat Elmas acımız ilk günkü gibi taze ve diri dedi

Merhum kurucu dernek başkanı amcam Mehmet Tahan’ın bir süre önce hakkın rahmetine kavuşmasından yardımcısı olduğu  cami derneğine başkan seçilen Murat Elmas ve yönetimi bu sene ilk kez Zeytinburnu İmam-ı Cafer-i Sadık Camisinde Aşura’dan bir gün önce yapılan Tasua programı çerçevesinde İstanbul’da bulunan Caferilerin 14 ayrı kuruluşundan binlerce genç şehid edilişinin 1339. Yılında şehitlerin efendisi Hazreti Hüseyin ve  71 yakını için anma töreni yaptı. Bir gün sonrada yani 10 Muharrem de aynı yerde aşura programına imza attılar.İki gün içinde binlerce kişiye ev sahipliği yapan Cami Dernek başkanı ve yönetimi halkın takdirini topladı.

Başkşehir Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner


Dernek başkanı Murat Elmas Şunları söyledi

“Öncelikle bizden desteklerini esirgemeyen dini liderimiz Şıh Selahattin Özgündüz başta olmak üzere şehitlerin efendisi Hazreti Hüseyin ve 71 yakının şehit edilişlerinin 1339.yılında yasımıza ortak olan MHP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Sayın Celal Adan’a,  MHP Zeytinburnu ilçe başkanı Habip Kapıcıoğlu’na, CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan’a, Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcıları Sayın Hurşit Bekaroğlu’na, Osman Dinç’e, Erikli Baba Cemevi dedesine, adını teker teker anamadığım alimlerimize,Basın mensuplarına ve bizleri yalnız bırakmayan bütün ehlibeyt dostlarına teşekkür ederim” dedi. 

TBMM başkan vekili MHP’li Celal Adan Bu yas hepimizin dedi

MHP Zeytinburnu ilçe başkanı Habib Kapıcıoğlu ile alana gelen Celal Adan’ı dernek başkanı Murat Elmas ve yönetimi karşıladı. Uzun süre programı izleyen Celal Adan daha sonra binlerce katılımcıya yönelim bir konuşma yaparak şunları söyledi “Her şeyden önce bundan 1339 yıl önce yaşanan Kerbela olayı İslam Aleminin kanayan bir yarasıdır. Burada 71 yakını ile beraber şehit edilen Hazreti Hüseyin’in acısını ve yasını içimizde yaşatıyoruz.  Bugün de ülkemize acı ve keder yaşatmak isteyen iç ve dış odaklar mevcuttur.Burada bulunan herkese saygı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Tasua Ne demektir ?

Muharrem’in 9.gününe Tasua denir. 10.Gününe de Aşura denir. Yezid’in ordusu Tasua günü yani Aşuradan bir gün önce Hazreti Hüseyin ve yanındakileri abluka altına

Dokuzuncu gün:

Tasua günü olan dokuzuncu gün. İmam Sadık’tan (s.a.a) şöyle rivayet edilmiştir:

“Tasua, İmam Hüseyin’le (a.s) yarenlerinin Kerbela’da kuşatıldığı, Şam ordusunun o hazreti öldürmek için bir araya toplandığı gündür.

 

O gün İbn Mercane’yle Ömer-i Sa’d etraflarında toplanan ordunun çokluğu nedeniyle sevinip İmam Hüseyin’le (a.s) yarenlerini zayıf saydılar, kimsenin İmam Hüseyin’e (a.s) yardım etmek için gelmeyeceğine ve Iraklıların o hazreti yalnız bırakacağına emin oldular.” İmam (a.s) sonra, “Babam feda olsun o zayıf düşürülmüş garibe” buyurdu.

 

Onuncu Gece:

Onuncu gece Aşura gecesidir.Yani Aşura gününden bir önceki gece, Tasua gününün akşamından Aşura gününe kadar olan zaman dilimi.

 

Tasua günü akşam ezanından sonra gün bir sonraki güne dönüyor, o yüzden de dokuzuncu günün akşamından itibaren onuncu gece diye anılıyor.

 

Zeytinburnu Caferileri Ehlibey’in Şehitlerinden Hazreti Hüseyin ve 71 yakınını en güzel şekilde andı

 

Zeytinburnu Sümer Mahallesinde bulunan İmam-ı Cafer’i Sadık Camisi Dernek başkanı bugüne kadar hiç yapılmayan TASUA proğramında 5 bin dolayında Caferi gencini Zeytinburnu’nda ağırladı.

 

Cami derneğine yeni Başkan olmasına rağmen iki gün üst üste üste güzel iki önemli anmaya ev sahipliği yapan Dernek başkanı Murat Elmas ve yönetimi büyük iki organizasyon’a ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadı. 

 

Bizlerde şehid edilişlerinin 1339.yılında şehitlerin efendisi son peygamber Hazreti Muhammed’in torunu ve hazreti Ali’nin gözbebeği oğlu Hazreti Hüseyin’i şehid edenleri nefretle kınıyor, Hazreti Hüseyin ve şehit olan 71 yakınını da  halen ilk günkü tazeliği ile rahmetle bir kez daha yad ediyoruz.

 

 Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35