banner25

Her şey başkan olmak için mi ?

Gazetelerimizin baş yazarı ve imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner Başakşehir'de yaşanan süreç ile alakalı bir yazı kaleme aldı.İşte o yazı ....

Her şey başkan olmak için mi ?
Başakşehir hak ettiği gibi yönetilemiyor şimdi de fırçalama sırası müteaahitlerde 

Başakşehir Belediye başkanı Sayın Mevlüt Uysal son aylarda yeniden aday olmak adına bir dizi atraksiyon yapmıştı.

Şimdi de Yerel yönetimlerden sorumlu hemşehrisi Ak Parti genel başkan yardımcısı Menderes Türel’i etkilemek adına Antalya’lı bürokratları Başakşehir’de bir  araya getirdi.

Peki Başakşehir Nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturanTokatlı,Malatyalı,Adıyamanlı, Bitlisli bürokratların günahı ne sayın başkan ? 

Başakşehir’de kaç tane Antalya’lı seçmen var ki Antalyalı bürokratları ilçede ağırlıyorsun ? 
Başkan  kısa bir süre öncede Alanya sporlu futbolcuların İstanbul masraflarını karşılamıştı. Bu çalışmaları ile Yerel yönetimlerden sorumlu Ak Parti Genel başkan yardımcısı Menderes Türeli etkileme çabası olduğu biliniyor.

Bakın başkan hangi hemşehrisini davet etti;

Bahçeşehir Sayfiye Restaurant’ta verilen kaynaşma yemeğine İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İl Genel Meclis Üyesi Ali Güner, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Putur, Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, Türkiye Uluslar arası Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya Vakfı Başkanı İsmail Hakkı Tunç ve Antalya’nın önde gelen isimleri katıldı. (Antalya’nın önde gelen isimleri Menderes Türel’i etkilemek için mi davet edildi)

Müteahhitler neden belediyeyi bastı ?

Bilindiği üzere Başakşehir’in Varoş mahalleri olan Şahintepe, Güvercintepe,Altınşehir ve Ziya Gökalp mahalleri  Başakşehir 2008 yılında ilçe olmadan önce Küçükçekmece ilçesine bağlı ve hiçbir yatırım almayan bir yerdi. Bu varoş semtlerde yaşayan vatandaşlar yeni ilçemiz Başakşehir’in Etaplar ve Bahçeşehir bölgelerinin alt ve üst yapısı bittiği için belediyemiz yatırımları buraya yapacak biz de kısa sürede oraların seviyesine geleceğiz diye düşünüyorlardı. Mevlüt Uysal devletin resmi kurumlarının merkezi Güvercintepe cibarına gelecek talih kuşu sizin başınıza konacak demişti. Zaten 2009 yılında Emlak rayiç bedellerini de buralarda devlet yatırımları olacak halkın mülkleri değerleneceği için vergilerini de yüksek artışlarla ödesin düşüncesini başkan Uysal , BİLİRKİŞİYE verdikleri bilgilerde bu durumu yazılı olarak bildirmişlerdi.

Aradan dört yıl geçti beşinci yıla girdik Güvercintepe ,Şahintepe,Altınşehir ve Ziya Gökalp mahallesinde devlet kurumları olan Belediye,kaymakamlık ve diğer kuruluşların binaları yapıldı da bizim mi haberimiz yok ?

Bir iki gün önce 80 tane Müteahhit belediyeyi basarak sizlerin İMAR konusunda bizimle oynamanızdan dolayı her birimiz en az 3/5 arsa sahibimizin kirasını ödemek zorunda kalıyoruz serzenişine başkan KANAL İSTANBUL yanı başınızda geçerse size piyango çıkacak… Siz bana değil üç beş yalancıya inanıyorsun derken bir müteahhit “Yalancı dediğiniz kişilerin söylediği bir çok doğru çıktı ama sizin söylediğiniz hiçbir şey doğru çıkmadı sözü manidardı”

Muhtar imar konusunda başkandan daha net ve samimi 

Güvercintepe mahalle muhtarı İbrahim Dinç’i yüksek emlak rayiçleri konusunda belediye aleyhine dava açtığı zaman tanıdım. Kendisi ile hiçbir akçeli işim yoktur. İbrahim Dinç’te diğer muhtarlar gibi bana ne deyip dava açmasaydı mahalle halkı % 800 artışlara varan bir oranda yüksek emlak rayiç bedelleri ile karşı karşıya kalacaktı. Vatandaş Dinç’in yaptığı büyük fedakarlıları yeni yeni anladı. 

Belediye başkanı Avukat olduğu ve kamulaştırma bedellerinin rayiç bedeller ile değil emsal satış bedelleri ile yapılacağını bilediği halde sadece muhtar ve halkı karşı karşıya getirmek için muhtar dava açıp kazandığı zaman sevinmiştiniz ama şu an Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buraları rezerv alanı ilan etti. 

Eğer kamulaştırma olacaksa siz arsalarınızın bedelini bizim tespit ettiğimiz yüksek emlak vergileri üzerinden değil de muhtarın dava ile kazandığı  fiyatlar üzerinden alacaksınız diyerek muhtarı halk ile karşı karşıya getirmek istedi ama muhtar azimli. 

Hemen bir çok hukukçu ve belediyeci ile görüşerek  belediye başkanı doğrumu söylüyor sorusunu sordu. Avukatlar hiçbir zaman kamulaştırma emlak bedeli üzerinden değil yapılacak keşif ile emsal bedel üzerinden yapılır dedikleri ile akalalı bilgileri aldı ve binlerce kişinin katıldığı üç toplantı ile mahalle halkına anlattı.

Başkan dürüst ve adil olacak,varoşlarda yaşayan halk bir şey bilmez havasından kurtulacak ki az hata yapasın

Öncelikle 5 Mart 2013 Sabah saat 0.9 dan öğlen saat 14.30 a kadar aç susuz ve soğukta kapının önünde sizi bekleyen 80 tane müteahhit’in yanına gelince  ilk önce arkadaşlar Allah’ın selamı üzerinize olsun.Hoşgeldiniz.

Benim önceden randevularım vardı sizinde randevunuz olmadığı için sizleri istemeyerek beklettim hakkınızı helal edin deseniz 5 saat kapıda bekleyen ve sinir küpü olan müteahhitlerin gönlünü alıp sonra bir yerde oturup bir çay ikram etseniz onların size bakışı farklı olacak.

Ama siz etrafınızı ören koruma duvarı ile sanki acemi askerlerin yanında geçen general misali hızlı adımlarla belediyeye girdiniz ve peşinizde gelen müteahhitlere ayak üstü üç beş kelime ederek bırakıp gitmeniz size bir şey kazandırmaz. 

Başkan ben size bugüne kadar çok soru sordum verecek cevap bulamadınız bari müteahhitlerin sorduğu şu soruya cevap verin “ İBB,1/5000 lik planları çıkardı,ilçe belediyemiz olan sizlerde çok kısa bir süre önce 1/1000 lik planları çıkardınız ve askıda indi. Biz de sizlere güvenerek arsa sahipleri ile anlaşarak eski evlerinden alıp kiraya çıkardık. Ben şu an 6 tane daire sahibinin kirasını ödüyorum siz benim inşaatımı durdurdunuz ben şimdi ne yapayım ?  

Başkan benim sorularıma nasılsa verecek cevabın yok.Bari elinde avucunda kaç parası varsa ruhsat aldığı yere yatıran ancak şu an çok inşaatları durdurduğunuz için ciddi zorluk yaşayan müteahhitlerin yukarıdaki sorusuna cevap ver bari.

Yalaka soru sorsaydım anında cevap verirdiniz değil mi

Eğer başkanın canını sıkacak sorular değil de pas atacak sorular sorsaydım başkan da anında cevaplar verecekti. Başkan cevap vermese de halkımız en azında sorduğumuz sorular ile bilgileniyor. Bugün 80 tane müteahhit sadece bizleri yaptıkları baskınlarına davet ediyorlarsa  Burada sorduğumuz sorularımızın etkisi çok büyüktür. Başkan kendini düzeltmedikçe bu kalem susmayacak.

Soru üstüne soru var ama aklı başında tatminlar bir cevap yok

Güvercintepeli 80 tane müteahhitin başkana dört yıldır imarlarımız konusunda bir şey yapmadınız kısa bir süre önce 1/1000 lik lerin askı süresi bitti ve bizlere ruhsat verdiniz.Bizlerde bu ruhsata güvenerek nalbur ile,demirci ile anlaşarak siparişlerimizi verdik. Yanı başımızda 10 veya 15 katlı TOKİ ve KİPTAŞ konutları olduğu halde bize 2.5 kat verdiniz ama şu an onu bile elimizde aldınız burada adalet var mı soruları da başkan Uysal tarafından cevapsız bırakıldı. 

Belediye baskınını kayıt altına alan tek yayın kuruluşuyuz

Mevlüt Uysal’ın kendisini muhasebeye çekmesini tetikleyen tek özgür yayın grubuyuz. Bu bağlamda “Emri bilmaruf nehyi anil münker” yani iyiliği emredip kötülükten alıkoyma vazifemizi yaptığımıza inanıyoruz. En doğru ve en işe yarar danışmanlık hizmetini bu çalışmamız ile yapmış oluyoruz. Başkan bu hizmeti para ile yapmaya kalksa ayda en az 50 bin TL bedel ödemesi gerekir. Ama biz bu çalışmayı sevabına yapıyoruz.

İstesek 80 tane müteahhit tarafından belediye’ye yapılan baskını ülke gündemine taşıma imkanımız var ama biz şimdilik buna gerek görmüyoruz.

Varoşların yanındayız bakalım bu işin sonu nereye gidecek ?

Başakşehir Times  / Hüseyin Çetiner  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35