banner32

Her mevsim yaşayan parklar için çalışıyoruz

Park, yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde, ibadethane bahçeleri ve eğitim kurumları ile ilçede bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşları bahçelerinde periyodik çalışmalar devam ederken, kış mevsiminin gelmesi ile park ve halka açık kullanım alanlarında aydınlatma direği ve panosu, enerji altyapı bakım onarım ve yenileme ve kompanzasyon sistemi bakım onarım çalışmaları da başlatıldı.

Her mevsim yaşayan parklar için çalışıyoruz
 Başakşehir Belediyesi, park ve yeşil alanlarda mevsim şartlarına uygun olarak  bakım çalışmalarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki park, yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde, ibadethane bahçeleri ve eğitim kurumları ile ilçede bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşları bahçelerinde kış bakımı çalışmalarını yapıyor.

 

Bakım çalışmaları kapsamında, bitkilere form verilmesi, budama, kış gübrelemesi, çim havalandırma çalışması, herekleme, çapa ve yabani ot temizliği, çevre düzenleme çalışmaları ile vatandaşların daha temiz ve düzenli alanlarda yaşamasına olanak sağlanıyor. Ayrıca park ve yeşil alanlarda bulunan palmiye, hurma vb. sıcak iklim bitkileri keten bezlerle bağlanarak kış şartlarından (soğuk ve rüzgar) olumsuz etkilenmesi engelleniyor.

 

Park içi aydınlatma sistemi yapım-onarım


Kış mevsiminin gelmesi ile park ve halka açık kullanım alanlarında aydınlatma direği, aydınlatma panosu, enerji altyapı bakım onarım ve yenileme ve kompanzasyon sistemi bakım onarım çalışması kapsamlı bir şekilde başlatıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35