banner29

Hayırdır Mevlüt Başkan ?

Avukatlar başta olmak üzere Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal'a yanlış bilgi veren yakın çevresi özellikle başkanı basın ile ilişkilerinde yanlış yönlendirdiği gazetemize açtığı 50 Bin TL lik tazminat davası ile daha da belirginleşti.

Hayırdır Mevlüt Başkan ?
Yayın grubu olarak Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın 2011-2014 yıllarında yaptığı olumsuz çalışmalarını tarafsız ve önyargısız bir şekilde okurlarımıza duyurduk. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimde başkan oylarını artırınca biz de sandık sonuçlarına saygımız gereği haklı da olsak olumsuz hiçbir habere imza atmama kararı aldık.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Özel Haber

Başkan 30 Mart’tan 4 ay sonra Hakkımızda 50 Bin TL lik Tazminat davası açtı

Birileri Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’a eksik ve yanlış bilgi veriyor. Bizim bütün iyi niyetlerimize rağmen kendilerine uzatılan bütün dostluk ellerini havada bırakmış olmasına rağmen hakkında eleştirel haber yapmama kararı aldığımız Mevlüt Uysal’un hiç gereği ve sebebi yok iken Şirket ve gazetemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner hakkında 50 Bin TL lik tazminat davası açması neyi nesi oluyor anlayamadık.

Dava Dilekçesi gerçeklerden uzak bir şekilde yazılmış

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın vekili Av.Gürkan Aksoy hakkımızda açtığı dava için yazdığı 6 sayfalık dilekçesinin 2.sayfasının son pragrafında ,Ak Parti Başakşehir ilçe teşkilatında kurucu teşkilat başkanı,Belediyenin kuruluş sürecini  Mevlüt Uysal ile birlikte yapan ve Başakkent A.Ş.nin kurucu ortakları içinde ismi yer alan Mehmet Şahin adında birisinin “Belediye idaresiyle geçmişte/halihazırda hiçbir nam altında bir görevi veya bağı bulunmamıştır” diyor. Avukat Gürkan Aksoy Başakşehir’de az çok siyaseti takip eden birisine Mehmet Şahin kim diye sorsaydı herkes Mehmet Şahin’in ilçenin kuruluşunda oynadığı rolü anlatırdı. Bu ismi neden dilekçesine konu edindiğini de bilmiyoruz..

İşte Mahkemeye verdiğimiz cevap dilekçesinde özetle şunları söyledik

-Yaptığımız tüm haberlerimizin kaynağı bellidir ve tüm haberlerimizin arkasındayız.Davalı  vekilinin  31.07.2014 tarihli ve 6 sahifeden oluşan dilekçesinin 30 Mart seçimlerinden bu yana 4 ay geçtikten sonra hakkımızda dava açması manidar bulunmuştur. Biz bir çok iddia ve ihbar olmasına rağmen SANDIK sonuçlarına gösterdiğimiz saygı gereği Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt UYSAL ALEYHİNE hiçbir olumsuz habere imza atmadığımız halde  DİLEKÇESİNDE ELEŞTİREL haberlerin devam ettiğini söylemesi HİLAF-ı HAKİKATTİR.

- DAVACI Mevlüt Uysal vekilleri son üç yıldır yaptığımız her haberimiz hakkında ya SUÇ duyurusunda bulundular veya hakkımızda dava açtılar. Bugüne kadar kazandıkları hiçbir avaları olmadı.Hepsini biz kazandık. 

-Yaptığımız hiç bir haber de kesinlikle Davacı aşağılanmamıştır,küçük düşürülmemiştir,ve hakaret edilmemiştir. 

-KAMU adına yayıncılık yapan bir basın kurumu olarak sorduğumuz hiçbir sorumuza CEVAP 
ALAMADIĞIMIZDAN dolayı biz de kamuoyuna karşı görevimizi yapabilmek adına cevap aradığımız sorularımızı haber portalımız ve gazetemizde sorma gereği duymuşuz. Gazetecilik mesleğinin önemli bir parçası olan soru sorma haklarına BASKI olamaz. 

-2009 yerel yönetim seçimlerinde de aynı tür yayın çalışmalarını Davacı için yapmıştık. O  zaman sıkıntı  yoktu da bu sefer mi sıkıntı oldu. Bunu da anlayabilmiş değiliz. Dava Konusu yapılan gazetedeki haberlerimizin yer aldığı sayı YÜCE makamınızın takdirine sunulmuştur.

………. 

…..

…..

-AGRESİF BAŞKAN TANIMLAMAMIZ SAYIN MEVLÜT UYSAL’A tıpa Tıp uyan bir ifade olmuştur.Davacının dilekçesinde yazdığı bütün kişilere ALENEN HAKERET EDEN  BAŞKAN’a AGRESİF DENİLMEZ DE NE DENİR ? GÜVERCİNTEPE MAHALLE MUHTARI İBRAHİM DİNÇ’İN AÇTIĞI  DAVALARI KAZANDI DİYE YAPILMAYAN ZULÜM BIRAKILMADI. Vatandaş ile yaptığımız söyleşilerde halkın başkan ile alakalı görüşlerini merak eden herkese kayıtların bir CD sini verebiliriz. Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın diğer Mahalle muhtarlarına yaptığı kırtasiye ve personel desteği verdiği halde Güvercintepe Mahalle muhtarına hiçbir destek verilmemesi başkanın ne kadar ayrımcı olduğuna iyi bir kanıt olsa gerek.  

      Muhtar yargıya gidip rayiç bedellerini düşürdüğü için her yer  ve ortamda DÜŞMANCA bir tutum sergilemiştir. DAVACInın ilgili dilekçesinde isimleri  geçen  Başkanın hiçbir kimse BAŞKANDAN HAKSIZ VE HUKUKSUZ TALEPTE  BULUNMAMIŞTIR. BASIN MENSUBU Yaptığı haberden dolayı Caminin bir parçası olan    Kuran kursu içinde ilçenin mülki idare amirleri önünde RENCİDE EDİLMİŞTR. VADİ  PLATFORMU ÜYELERİ yapılan yol çalışmasının 3.kat hizasında geçeceğini ifade ederek   evlerinin hiçbir değeri kalmaz diyerek çözüm aramaları ne zamandan beri HAKSIZ TALEP  OLMUŞTUR. Özetle avukat bey azarlanan kişilerin taleplerini bilmeden bu kadar insanı  HAKIZ talepte bulundukları için başkan tarafından hakarete maruz bırakılabileceğini ifade etmesi en hafif tabiri ile büyük bir YALANDIR.

TALEPLERİ Haksız olsa bile başkanın görevi VATANDAŞI Azarlamak ve aşağılamak olamaz.ATV muhabiri İlhan Tanrıöver Köpekler barınakta can çekişirken yardım talebi için aradığı belediye balkanı evinde yatıyordu. İlçesinin 2/3 ü zarar gören  bir idareci evde UYUMAZ.

Soruda rahatsız edici DEĞİL gayet kibar ve güzeldi. Köpekler  barınakta can çekişiyor buraya bir araç gönderme imkanınız var mı talebi ne zamandan RAHATSIZ EDİCİ OLUYOR ? BU görüntü bizim kayıtlarda var ARZU EDiLİRSE MAHKEMENİZE  SUNALBİLİRİZ.Cami içinde başkana gazeteci hiçbir soru sormamıştır.  Basın mensubu kimliği ya nında aynı zamanda Başakşehir Kaymakamlığı insan hakları yönetim kurulu üyesi sıfatı ile mülki idare amirleri ile beraber 2.Etapta bulunan Ahmet Yesevi Camisinde Bayram namazı kıldıktan sonra dernek başkanının daveti üzerine kahvaltıya inerlerken belediye başkanı ADAP VE EDEP ÖLÇÜLERİNİ bir yana bırakarak basın mensubuna ilçe kaymakamı gözü ön ünde akla hayale gelmeyen sözler ile hakaret ettiği halde müvekkil işi sapıtarak İBB arsası ile alakalı soru soruduğu için başkan kızdırılmıştır diyor.BÖYLE BİR ŞEY KESİNLKİKLE SÖZKONUSU DEĞİLDİR.Bayram günü  başkan basın mensubu hiçbir şey demeden mülki idare amirlerinin gözü önünde yine CHP ağzı ile haber yapmaya mı geldin der demez basın mensubunun hayır demesine rağmen  HAKARET’ e varan konuşma yapmıştır. Olay bu kadar basit ve nettir.

-Mall Of İstanbul’un inşa edildiği yerde TOKİ Marifeti ile Gariban vatandaşın arsası kaç liradan Torunlar GYO’ya peşkeş Çekilmiştir ? cevap vereyim 300 ile 600 TL den m2 si zorla sattırılmıştır. İmam hatibi yapma karşılığında Mevlüt Uysal’ın belediye adına aldığı 12 dönüm arazinin m2 fiyatının 6.250 TL den satıldığı ifade ediliyor.Burada vatandaşa Ali Cengiz oyunundan daha büyük bir numara çekilmiştir. Yüksel Durmuş 1.600 m2 lik arasının  sosyal donatı alanı ilan edilerek TOKİ marifeti ile zorla elinden alındığını daha sonra aynı yerin İMAR’a açıldığını ifade ederek dava açmıştır. Burada yapılan spekülasyonlar ALİ CENGİZ OYUNUNU AŞAR BELKİ de…

-Dil ve Edebiyat Dergisinin künyesinde Kurucu ve imtiyaz sahibi olarak o zaman teşkilattan
orumlu İstanbul milletvekili ve Ak Parti genel başkan yardımcısı EKREM ERDEM ‘in başkanı yeniden aday göstermek adına 2014 performans raporunun 42.sayfasında bu derginin alım ve dağıtımı için 350.000 TL ödemenin yapılması öngörülmüştür (Ek:Başakşehir Belediyesi Rapor fotokopisi) Derginin künyesi ve Başakşehir belediyesinin önceki yıllarda bu dergiye yaptığı ödemeler araştırılsın. Seçim döneminde SAADET PARTİSİ ADAYI NEŞET ÇEVİK VE MHP ADAYI MUHARREM KAYA Bu onu ile alakalı özel basın toplantısı yaptılar.

-Davalı vekili dilekçesinin 5.sahifesinde “Davlıların müvekkilim aleyhine saldırıları devam etmekte“denilerek yaptığımız  gazetecilik faaliyetini amacından saptırmaya çalışmıştır.

30 Mart 2014’den bu yana bir çok ŞİKAYET VE İHBAR olmasına rağmen seçmen iradesine saygımız gereği sayın Mevlüt UYSAL aleyhine TEK bir olumsuz haber yapmadığımız gibi Belediyenin kendi sitesindeki tüm haberlerini kullanarak KİN ve nefret duyguları ile Hareket etmediğimiz yaptığımız haberlerden zaten ortaya çıkıyorken hakkımızda  bu davanın açılıyor olması maksatlı ve bizi mahkemelerde süründürerek zaten kısıtlı kaynaklarla ayakta durma mücadelesi veren yerel bir gazeteyi bitirme gayreti sergilenmesi ESEF vericidir.

Bir yerel gazete olarak 50.000 TL yi bir arada görmediğimiz
 halde DAVACININ BU kadar yüksek bir bedel ile açmış olmasının amacı da bizi       çalıştıramaz hale getirmek adına bir gayretin içinde olduğuna sağlam bir işarettir.

-Küçükçekmece ve Bakırköy  Cumhuriyet savcılığında yapılan bir çok suç duyurusu Basın savcıları tarafından yapılan incelenmelerde yapılan çalışmanın gazetecilik faaliyet  kapsamında değerlendirildiği ifade edilerek TEKZİP veya haberlerin tüm  içeriği ile yayından kaldırılma TALEPLERİ RED EDİLMİŞTİR.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35