banner29

Hayaller gerçeğe dönüşüyor

Başakşehir Belediyesi BİKAM ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” başladı. Eğitimler sayesinde uzun süredir hayalini kurduğu projeleri gerçeğe dönüştürecek olan girişimciler kendi işinin patronu olma şansı buluyor.

Hayaller gerçeğe dönüşüyor
 Projesi olan vatandaşlara genç, kadın ve engelli demeden destek veren Başakşehir Belediyesi, başlattığı uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile hayalleri gerçeğe dönüştürüyor. 4 gün boyunca hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 32 saat devam eden eğitimler sonunda katılımcılar projelerini sunarak belge almaya hak kazanıyor.

 

Başakşehir Belediyesi’ne binasına şahsen yapılan başvurular sonucunda eğitimlere katılmaya hak kazanan vatandaşlar uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde KOSGEB desteği alabilmek için nasıl sunum yapmaları gerektiğini de öğreniyor. Çalışan vatandaşlar ise eğitimlerden hafta sonu faydalanabilecek. Eğlence, finans, gayrimenkul, klinikler, kreşler gibi sektörler hariç destek verilen projeler imalatçılar ve küçük çapta hizmet sektörleri olacak. Eğitimler sonunda alınan belgelerle iş yeri açmaya hak kazanan vatandaşlar belgelerini istedikleri süre içerisinde kullanabilecekler ancak işyeri açan vatandaşların bir yıl içerisinde sunumlarını yapması gerekiyor. Açılan işyerlerinin 3 yıl işletmesinin de sürdürülmesi şartı bulunuyor.

 

Sunum hazırlama teknikleri


Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde girişimcilik ve iş kurma süreçlerini anlatan Kişisel Gelişim ve Eğitim  Uzmanı Ahmet Köknar,” Satış pazarlama teknikleri, proje yazma teknikleri, sunum ve müşteri memnuniyeti ile alakalı sunacağımız ürünleri nasıl tanıtacağımız, iş modelleri, devletin destek ve hibeleri nelerdir, mevzuatlar ve yönetmelikler nelerdir, haftada 4 gün boyunca süren eğitimlerde bu konulardan bahsedeceğiz. Bu eğitimler sonunda alınacak belge ile sunumlar hazırlanıp projeler KOSGEB’e sunulacak. Kuruldan projesi geçenlerde 50 bin lira değerindeki hibeyi almış olacak. Verdiğim eğitimlerde en önemli konu projenin yazım aşaması. İş planı nasıl sunulur, plan aşamaları nelerdir, kuruldan geçmek için nelere dikkat etmeliyiz üzerinde fazlaca duracağımız konular ” dedi.

 

KOSGEB ile ortak yürütülen projede büyük rol oynayan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Çınar girişicileri sınıflarında ziyaret etti. Girişimcilerin projeleri ve hayalleri üzerine sohbet eden Çınar, “ Bilgi güçtür. Bu tür eğitimler sayesinde bilgili olmak, işin farkında olmak hem bürokrasiyi verimli çalıştırmak adına hem de doğru adımlar atmak adına doğru bir uygulama oldu. Projelerinizin bölgemiz için de faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

 

İş kurmak isteyen vatandaşlar mutlu


Eğitime eşiyle birlikte katıldığını belirten Bilal Akdemir, “ Eğitimlere eşimle katılıyoruz. Eğitimlere başlamadan önce aklımda bir projem vardı. Ama eğitmenimiz sayesinde kafamda birçok proje oluştu. Bize ücretsiz olarak böyle bir eğitim imkanı sundukları için çok teşekkür ediyoruz.”

 

Ayşe Uğur, “ Bir iş kurmayı planlıyorum ve destekleri öğrenmek için bu eğitimlere geliyorum. Eğitim içerikleri çok faydalı hocamız ve sınıf atmosferi çok olumlu. Bu tip eğitimlerin artması halkın bilinçlenmesi açısından da çok önemli buluyorum.”

 

Fatma Ataoğlu, “ İş kurmayla alakalı bir hayalim vardı. Henüz 23 yaşındayım ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyordum. KOSGEB eğitimleri bana rehber oldu.”

 

Nuran Akdağ, “Girişimci olarak hayallerimi gerçekleştirmek için buradayım. İki yıldır planladığım bir hayalimi bu sayede gerçekleştirmiş olacağım. Projemi hayata geçirebilme aşamalarını araştırırken belediyemizin bu eğitimlerine rastladım ve hemen görüşmeye geldim. Eğitimlerin devam etmesini ve ileriye dönük geliştirilerek sürmesini istiyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35