banner25

Güzel Susma Sanatı

Başakşehir Belediyesi söyleşileri, sıra dışı eleştirileri ve ezber bozan analizleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Edebiyatçı-Yazar Bülent Akyürek’i ağırladı.

Güzel Susma Sanatı
Çok sayıda Başakşehirli’nin katıldığı söyleşide Akyürek “Güzel Susma Sanatı” kitabı ekseninde susmanın erdemlerini kendine özgü üslubuyla ve çarpıcı örneklerle anlattı.

“Edebiyle susan insanları özledik”


Başakşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide yazar Bülent Akyürek ”Güzel Susma Sanatı” isimli son kitabının yazım öyküsünü anlattı. “Dünyayı kurtaran adam rolünü oynamadım. Her yer her şeyi bilen insanlarla doldu taştı. Herkes internette sürekli konuşuyor. Söylediği bir cümleyi herkes beğensin, arkadaşıyla, alt üst komşusuyla paylaşsın derdine düştü. Edebiyle susan insanları özledik. Yazdığım bu kitap kibirli bir susuşu anlatmıyor. Toplum olarak, -ne bilirse bilsin- bilmediği şeylerin çokluğunu bilerek, susan insanlara ihtiyacımız var. Alim tanımını da yeniden yapmamız lazım. Alim Google’de cevabı olmayana cevap verebilen insandır” dedi.

“Hayatın basitliğini ıskaladık”


İnsanların basitliğe, sadeliğe ihtiyacı olduğunu belirten Akyürek “İlaçsız yaşayan insan kalmadı. Bu ülkede insanların yaşadığı zorluklar ve mutsuzluklar aynı fakat sadeliği bir türlü bulamıyoruz. Hayatın basitliğini ıskaladık. Bahçesinde badem ağaçları olan adam internette ağaç resimlerine bakar oldu. Gerçekliğimiz de teknolojiyle sanal hale getirildi. İnsani korkularımızda kalmadı. Atom bombasından değil, atom bombası atılmasından korkuyoruz. Ölümden değil ölüm korkusundan korkar hale geldik. Her şey teknoloji üstüne kurulu olduğu için ilerde bedensel uzuvlarımızı da kullanmaz hale geleceğiz” dedi.

Türklerin korkularını yenerek daha geniş düşünmeye, susmaya ihtiyacı var diyen Bülent Akyürek “ Batı gökdelenlerinde kendi yalnızlıkları içersinde doğuyu da kendine benzetmeye çalıştı. Bizim birlikteliğimizi dağıtmaya çalışıyorlar. Batı’nın pek çok sendikasında olmayan çoğunluk ve birliktelik Peygamber Efendimizin tek bir sakalının etrafında toplanıyor. Bu nedenle Peygamber efendimizin sakalı en büyük sendikadır. Günümüzde peygamber meslekleri yok oldu, demirciler, terziler artık yok. Bunun yerine hidroterapistler, kişisel gelişimciler, sosyal medya yöneticiliği gibi meslekler ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

“Yanlış kaynayan kemiği düzeltiyorlar”


Ülke gündemine de değinerek barış süreciyle ilgili de görüşlerini aktaran Akyürek “ Türkiye’de ve Doğu coğrafyasında işler düzeliyor, ümit vaat ediyor. Şimdi yeni bir dünya haritası var. Yüz sene önce kırılan kemiği yanlış kaynattılar, şimdi yanlış kaynatılmış kemiği kırıp düzgün kaynatmaya çalışıyorlar. Bunda ürkecek, tedirginlik yaşayacak bir durum yok” dedi.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan yazarın, kitaplarını imzalamasıyla şöyleşi sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35