banner29

Güvercintepe, Viyadük İle Metroya Bağlanıyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Güvercintepe Mahallesi’nin yeni bir viyadük projesiyle Olimpiyat Metro İstasyonu’na bağlanacağını açıkladı. Çalışmalarına başlanan şantiye alanında inceleme yapan Başkan Kartoğlu, projeyle ilgili mahalle sakinlerini sevindirecek bilgiler verdi.

Güvercintepe, Viyadük İle Metroya Bağlanıyor
 Başakşehir’e büyük bir ulaşım yatırımı daha geliyor. Başakşehir’in önemli bölgelerinden Güvercintepe Mahallesi sakinlerinin raylı sisteme daha kolay ulaşabilmesi için Başakşehir Belediyesi dev bir proje başlattı. Güvercintepe ile Atatürk Olimpiyat Stadı Metro İstasyonu arasına yapılacak olan viyadük, Güvercintepe’deki vatandaşların hızlı ve güvenli şekilde metroya ulaşımını sağlayacak.

Güvercintepe’ye ulaşımda nefes olacak

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Güvercintepe’yi Olimpiyat Metro İstasyonu’na bağlayacak viyadük projesini yerinde inceledi. Önce viyadüğün Güvercintepe ayağının olacağı 15. Sokak’taki bölgede çalışma alanıyla bilgi alan Kartoğlu, daha sonra şantiye alanına geçti. Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden projeyle ilgili ayrıntıları dinleyen Kartoğlu, çeşitli talimatlar verdi.

Nostaljik tramvaylı çağdaş proje

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, projeyle ilgili detayları da anlattı. Bölgede yapılacak olan viyadükle Güvercintepe Mahallesi’nin metroya ulaşımının kolaylaşacağına dikkat çeken Kartoğlu, “Aradaki vadi ve dere yatağı nedeniyle Güvercintepe’deki vatandaşlarımızın metro istasyonuna ulaşması pek kolay olmuyordu. Biz bu projeyle Güvercintepe ile Olimpiyat Metro İstasyonu arasındaki yolculuk süresini dakikalara indireceğiz. Bunun yanında viyadükte yayalar için bir yürüyüş yolu ile bir de bisiklet yolu olacak. Nostaljik tramvay formundaki aracımız, vatandaşları iki nokta arasında taşımak için sürekli çalışacak.” diye konuştu.

Seyir terası ve sosyal alanıyla muhteşem bir eser

260 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğindeki viyadük, sadece vatandaşları taşıyacak olan nostaljik tramvaya açık olacak. Bunun yanı sıra viyadüğün iki kenarı ayrı ayrı yaya yürüme yolu ve bisiklet yolu olarak ayrılacak. Köprünün Güvercintepe ayağında çeşitli dükkânların da bulunduğu bir sosyal alan düzenlenecek. Viyadüğün hemen bitişiğinde ise vadi ve Atatürk Olimpiyat Stadı manzarasının görülebileceği bir seyir terası yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35