banner25

Güvercintepe; 3 Tarafı Kulelerle Çevrili Ada Parçası

İstanbul Times Yayın Grubu olarak Güvercintepe’nin sorunlarını dile getirmeye ve Güvercintepe’lilerin sesini yetkili mecralara ulaştırmaya devam ediyoruz. Başakşehir Times Gazetemizin yeni sayısı için Güvercintepe sokaklarında gezerken bir sorduk bin işittik.

Güvercintepe; 3 Tarafı Kulelerle Çevrili Ada Parçası
Güvercintepe'de varlıklı müteahitler için her türlü kolaylık yapılıyorken garip halk için bütün zorluklar çıkarılıyor

3 tarafı kuleler ile çevrili ada parçası diye sorduğumuzda aklımıza  Güvercintepe geliyor.
Güvercintepe’nin ulaşımından altyapıya, elektrikten yollara kadar birçok sorunu bulunmaktadır.
Bu sorunların düzeltilebilmesi,  Güvercintepe’nin daha yaşanılır bir hale gelmesi için yetkillerin sorunlara eğilmesi ile mümkün. 

Başakşehir Times Haber Merkezi  / Sibel Gülersöyler

Ulaşım Problemi

Güvercintepe’de herhangi bir yağmurda  ve ye karda trafik tabir i caizse felç olmakta, hatta çoğu toplu taşıma araçları seferlerini yapamamaktadır.

Güvercintepe’de  ulaşım metro geldikten sonra bir nebzede olsa rahatlamıştır. Buradan geçen hatlar 78-79G ve 79Ydir. Ancak bu hatların geçiş sıklıkları talebi karşılayamamakta halk  üst üste yolculuk  yapmaktadır.

Sosyal Alanların Olmayışı

Güvercintepe halkı; rahat bir nefes alacağı, oturup sohbet edecekleri bir sosyal alan olmayışının eksikliğini duymaktadır.

Gençler ve çocuklar enerjilerini atamamakta, aileler de çocuklarının bu ihtiyaçlarını civar semtlere giderek karşılama yoluna gitmektedirler. Böylece  ekonomik canlılık Pazar günleri dahi az olmaktadır.

Şimdi de Güvercintepenin sesine kulak verdik.İşte bizlere seslerini duyuranlar;

Nur Kaya: Güvercintepe’nin en büyük sorunu altyapı eksikliği.Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyorum.

Soner Uçar: Yıllardır Güvercintepe’de oturuyorum.Yolların artık düzelmesini ve çocuklarımızın daha rahat bir şekilde okullarına gidebilecekleri yollar yapılmasını talep ediyorum

Songül Örs: Evimizin yakınında bulunan derenin ıslah edilmesini istiyorum.Yazın gelen kötü kokulardan dolayı kapıya çıkamıyoruz.

Nergiz Özkaya: Trafik sorununa çözüm bulunsun.Artık ayakta yolculuk yapmak istemiyorum.Bence İETT sefer sayıları arttırılmalı ya da körüklü otobüsler getirilmelidir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35