banner29

Gündem’in canlı yayın konuğu SP il başkanı Birol Aydın oldu

Saadet Partisi İstanbul İl başkanı Birol Aydın Gazteci yazar Hüseyin ÇETİNER’in hazırlayıp sunduğu Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Programda sorulan sorulara donanımlı bilgisi ile cevaplar veren SP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul il başkanı Aydın AKP’ye yardım eden herkes onun zulmüne maruz kalacak dedi.

Gündem’in canlı yayın konuğu SP il başkanı Birol Aydın oldu
Saadet Partisi İstanbul İl başkanı Birol Aydın Gazeteci yazar Hüseyin ÇETİNER’in hazırlayıp sunduğu Gündem programının canlı yayın konuğu oldu. Programda sorulan sorulara donanımlı bilgisi ile cevaplar veren SP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul il başkanı Aydın AKP’ye yardım eden herkes onun zulmüne maruz kalacak dedi.

İstanbul Türkiye’nin toplandığı şehirdir

- Seçimlere kısa bir süre kaldı. İstanbul’u ve seçimleri nasıl görüyorsunuz?

- Saadet Partisi milli ve manevi duygulara önem veren bir partidir. Sizin de dediğiniz gibi 4 ay sonra ülkemiz için çok önemli bir seçim var. Dünyanın başşehri konumunda olan İstanbul’da her şey toplanmış. Burada evliya da var, eşkıya da, cahil de var alim de var. Burası diğer 80 vilayetimizde olmayan çok şey var.

Saadet olarak bütün seçimlerin önemli olduğunu her daim söylüyoruz. Ama 7 Haziran 2015 de yapılacak olan genel seçiminin çok önemli olduğuna inanıyoruz. İstanbul Türkiye’nin toplandığı şehirdir. Bir ülkede olması gereken her şey İstanbul’da var.
Aziz milletimiz Milli görüş partilerini bilir. Biz hem yerel de hem de genel de iktidar olduğumuz gün sorunların yarısı kendiliğinden son bulacak. İstanbul’da bu seçimde 90’a yakın milletvekili çıkacaktır. Biz adaylarımızı en geniş kapsamda temayül yoklamaları yaparak belirleyeceğiz. Temsil kabiliyeti yüksek olan, toplumu tanıyan, yozlaşmanın farkında olan ve buna çözüm ürütebilecek isimler aday olacak. Bizim kadrolarımız nitelikli isimlerden oluşuyor.

- % 10 Barajı aşmak için neler yapacaksınız ?

-Türkiye’de seçim sistemi yıllardır adaletsiz bir sistemdir. D’hondt sistemi denilen çalışma ile milletvekili sayısı belirleniyor. 100 bin seçmenli bir bölgede 4 partinin seçime girdiğini düşünürsek A partisi 27 bin oy, B Partisi 25 bin oy, C partisi 25 bin oy D partisi de 23 bin oy alsa bu partinin aldığı oy baraja takılırsa oyları en çok alan partiye kayıyor. Bunun neresinde adalet var ? Kim % 10’luk seçim barajının arkasında duruyorsa gün gelecek onun altında kalacak. Baraj sistemi gayr-i adil bir uygulamadır. 

- Aldatan mı kazançlı ,aldanan mı ?

- Hükümet birçok şeyi algı ile yönetiyor. Bizim insanımız temiz bir yaradılışa sahip. Ama bazıları hile yaparak halkımızı kandırmayı başarıyor.

- Ekonomi iyi gitmiyor…

- Ak Partili arkadaşlarımız ekonominin iyi olduğunu söylüyor ama gerçekler tam tersini söylüyor. Eğer ekonomi iyi olsaydı neden yılda 54 katrilyon faiz ödeniyor ? Anadolu’dan İstanbul’a göç oluyorsa demek ki iyi bir planlama yok. Hükümet yol yaptı, hastane yaptı, adalet sarayı yaptı. Bunlar güzel ama istihdama yönelik hiçbir yatırım yok. AK Parti’yi diğer hükümetlerle kıyaslarsanız başarısız bir hükümet olduğu göreceksiniz. Resmi işsizlik % 10’dan fazla. Devlet 12 yılda fabrika yapamadı. Liseyi bitiren gençlere iş veremediği için 4 yıl üniversiteye gitsin de biraz başım rahat olsun diye düşünüyor. Şu an aynı anda iki fakülte bitirme imkanı da verildi. Bu şekilde gençleri 10 yıl okulda tutuyor.

- Hükümet kötü ise neden oy artıyor ?

- Algı yönetimi ile işleri götürüyor. Cumhuriyet döneminin en çok borçlanma AK Parti döneminde yapıldı. İşin en acı verici tarafı daha önce kullanılan kredilerin % 80’i üretim’e giderken bugün bu tam tersi oldu. Kullanılan kredilerin % 80’i tüketime gidiyor. 
Türkiye’nin başarısı istenmiyor…

Bütün eksikliklerine rağmen Türkiye bölgenin en iyi devletidir. Ülkemizin gelişmesi istenmiyor. 
İMF ‘ye borç biti ama diğer yerlere olan borç arttı

Mademki İMF ye borcumuz bitti neden her yıl 54 katrilyon faiz ödeniyor ? Bu halkı yanlış yönlendiren bir algıdır. IMF ye borç bittiği doğru ama genel borcunuz hükümeti aldığınız günden daha fazla ise IMF ye borcumuz bitti diyerek halkı kandırmanın anlamı yok.
Samanı bile ithal ediyoruz

Ülkede üretim bitti. Evet doğru, samanı bile ithal ediyoruz. Hayvancılık biti. Tarım bitti. Sanayi bitti. Sadece İnşaat yaparak ekonomiyi sürdüremezsiniz. 

Müslümanlar 2002 de daha hassastı 

Toplumun içi boşatıldı. Namaz kılanların sayısı azaldı. Alkol tüketimi arttı. Şans oyunları tavan yaptı. Şairin dediği gibi “Durun ey kalabalıklar bu yol çıkmaz yol” diyen tek parti Saadet Partisi’dir.

İstanbul giderek büyüyen ve buna bağlı olarak da sorunları artan bir şehir, bu konuda Saadet’in çözüm önerisi nedir?
Evet, İstanbul giderek büyüyor, 130 ülkeden daha büyük bir şehirden söz ediyoruz. Eğer gerçekten İstanbul'un sorunlarının çözülmesi, bu güzel şehrimizin nefes alması isteniyorsa bir şeyden artık vaz geçilmeli; İstanbul’un üzerinde helikopterle gezerek yeni rant alanları keşfetmenin peşinde koşulmamalı, İstanbul’a yeni nüfus akışına neden olacak yatırımlardan vaz geçilmeli. İstanbul’a yatırım yapılacaksa bu Anadolu’ya yapılacak yatırımlar olmalı. İstanbul'a en çok göç veren Kastamonu, Sivas, Kars, Tokat gibi şehirlere yatırım yapılması gerekiyor. Buralara yatırım yapmak aslında İstanbul'a yatırım yapmak demektir. İstanbul'un bütçesi 100 lira mı, bunun 10 lirasını Sivas'a istihdama dönük yatırımlara aktarsak İstanbul'a yapılacak yoldan, köprüden, metrodan daha fazla katma değer kazanırız. Bu çok önemlidir, çünkü İstanbul'un nüfusu hızla artıyor. Siz işsizliği azaltacak istihdama yönelik yatırım yapmazsanız, oradaki insanların bulmak istediklerini o şehirlerde temin etmezseniz İstanbul'a ne kadar yatırım yaparsanız yapın sorunlarını çözemezsiniz. O kadar yol, viyadük yapılıyor ama trafik hala en büyük sorun, yolda kalma süresi artıyor. Metrobüslerin kendi arasında bile trafik sıkıntısı var çünkü yetmiyor, sürekli ek araçlar konuyor.

- Son 13 yılda neler oldu? 

-Türkiye çok şey kaybetti. Irak'ta, Suriye'de yaşananlardan Türkiye doğrudan etkilenmektedir. Türkiye'nin bölünme, bölünmese bile ciddi bir iç kargaşa ile karşı karşıya olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik olarak Türkiye zaten bitirildi. Hiç olmadığı kadar zayıf bırakılmıştır. Koalisyon hükümetleri bile mukayese edilemeyecek kadar kötüdür. Bu hükümet döneminde hem devlet hem de vatandaş borçlandırıldı. Üretmeyen, ekonomisinin ipleri kendi elinde olmayan, vahşi kapitalizmin en vahşice uygulandığı bir Türkiye var. Bu gidişatın sonu hayra alamet değil. Çünkü bu halk hiç olmadığı zaman, hiç olmadığı kadar kamplaştırılmıştır. Milletimiz birbirini anlamada, birbirini dinlemede geçmişle mukayese edilemeyecek kadar irtifa kaybına uğradı. Halbuki bir millet için birlik beraberlik her şeyden önemlidir. Biz Saadet Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde Parlamento'da olmasını ve oradaki diğer siyasi partilerin ülke menfaatine daha düzgün işler yapmasına vesile olmak istiyoruz.

-Hiç iyi şeyler olmadı mı? 

-Biz AK Parti'nin her şeyi yanlış yaptığını söylemiyoruz ama çok temel meselelerde, Türkiye'yi güçlü kılacak; bir ve beraber tutacak temel meselelerde hiçbir müspet adım atmadığını çok net bir şekilde ifade ediyoruz. Bu söylediğimiz kaygılarımız 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde olmuştur. Ayrıca Parlamento'daki diğer partilerin de sağlıklı bir muhalefet görevi yapmadığını da görüyoruz. Orada bir sese, bir soluğa ihtiyaç var. Bunun da Saadet Partisi olduğuna inanıyoruz. Geçmişte biz ülkemize çok güzel hizmetler yaptık, bunu yeniden yapmayı temenni ediyoruz.

Bu arkadaşlarımız yol yapmakla, hastane yapmakla, bina yapmakla, havaalanı yapmakla yatırım yaptıklarını zannediyor. Bunlar güzel şeyler ama bizim adalelerimizi, Türkiye’mizi güçlendiren şeyler değil ki! Fabrika yapacaksın, üretim yapacaksın, teknolojiye yatırım yapacaksın, sanayiyi güçlendireceksin ki Türkiye kalkınsın. Onlar bununla övünüyor, vatandaş da oy veriyor. Biz kaygılıyız, hem yerel yönetimleri şehirlere yapmak istedikleri yönünden hem de merkezi hükümetin yaptıkları nedeniyle ülkemiz adına kaygılıyız.


- Seçim startını verdiniz mi?

-Bostancı Gösteri Merkezi'nde tüm teşkilatın katıldığı bir divan toplantısı gerçekleştirdik. Seçim kampanyalarımızın bir kısmı hazırlandı. Milletvekili aday adaylarının başvuruları var. Milletvekili adaylarının belirlenmesi ile ilgili çalışmalar başladı. Şubat'ın 15'inden itibaren tüm teşkilata kimi aday görmek istediğini soracağız. Teşkilatın yaklaşımı dikkate alınarak Saadet Partisi'ni en iyi şekilde temsil edecek listeyi ortaya çıkaracağız.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35