banner32

GÜNAYDIN Bahçeşehir, Merhaba komşularım

Gazetemiz yazarı Bahçeşehir sakini Nihat Emeksiz BADER'in Bahçeşehir kolejinde yaptığı halk buluşmasında farklı konulara temas ederek güzel bir konuşma yaptı...İşte o konuşması ...

GÜNAYDIN Bahçeşehir, Merhaba komşularım
Bahçeşehirliler Derneği BADER yeni yönetim olarak ilk etkinliğini Bahçeşehirli, Bahçeşehir'i dinliyor paneli ile başlattı. Bahçeşehir Kolleji konferans salonunda yapılan toplantıyı Bahçeşehirliler Derneğinde uzun yıllar yöneticilik yapmış, halen de Bader 2.Başkanı olan Nihat Emeksiz yönetmiştir.

Toplantıyı bir açılış konuşmasıyla başlatan Nihat Emeksiz genişçe bir kent analizi iceren konuşma yapmtı.

Konuşmayı aynen yayınlıyoruz
.

Bu sözleri söylemek isteyen yüzlerce komşum var.

Söylemek isteyip söyleyemeyen, duymak isteyip duyamayan komşularım birbirini de tanımıyorlar.Selamlaşmıyorlar. Konuşmuyorlar. Sanki bu kent’te yaşamıyorlarmış gibi davranıyorlar. Sabah gidip akşam geliyorlar. Burası yatakhanemidir? Mahallemidir? Sitemidir? Kent midir?  Adına ne derseniz deyiniz. Buralarda insanlar yaşadıklarının farkında olmalılar.

Bahçeşehir’de insanların yaşadığı bilinmelidir

Osmanlının kuruluş felsefesini kuran Şeyh Edebali ”insanı yaşat ki, devlette yaşasın” demiş. Yani  insanlar yaşayacak ki kentler ayakta kalabilsin. İnsan olmadan şehirler yaşar mı? Tam 700 yıl önce şehirlerin birer canlı varlık olduğunu keşif etmiştir.Ş.  Edebali.

Sağlıklı yaşam tek başına yeme içme değildir

Sağlıklı yaşam tek başına yeme içme değildir. İnsanın ulaşımdan sağlığa, eğitimden kültüre değişik ihtiyaçları vardır. İnsanlar bu ihtiyaçlarını bulunduğu kent’ten sağlarlar.İstediklerini ne kadar kolay elde ederlerse kendilerini  o kadar mutlu sayarlar.

Bahçeşehir’in insanı sinekli mahallesinin insanı değildir.

Bu günlerde TV de izlediğim bir dizi var. Keşanlı Ali Destanı. Haldun Taner’in yazmış olduğu tiyatro oyunu biraz değiştirilmiş olsa da bir gerçeği gözlerimizin önüne seriyor. Olayın geçtiği sineklidağ mahallesinde halk sorunların kaynağını bilmediğinden sürekli birbiri ile didişiyor. Elbette ki, Bahçeşehir  sineklidağ  değildir. Bahçeşehir halkı sinekli sakini de  değildir. Bahçeşehirli Sineklidağ’lıların  tam aksine sorunlarının ne olduğunu biliyor. Ama, sesini çıkarmıyor. Sorunları görmezden geliyor.

 Biri cıksın “kral çıplak “desin

 Bekliyor ki birileri cıksın sorunları dile getirsin ve çözsün. Tıpkı, ülkenin birinde ortada çıplak dolaşan kralı görmesine rağmen görmezden gelen insanlar gibi. Artık.demokrasi ile yönetilen ülkelerde birileri çıkıp kral çıplak diyebiliyor. Yıllardır, Bahçeşehirliler Derneği olarak Bahçeşehir’de kral çıplak diyoruz.

Bahçeşehir’in büyük resmini yapmak istiyoruz.

Sorunlar büyüdükçe sivil toplum örgütlerinin kral çıplak demesi yetmiyor. Hep birlikte kral çıplak dememiz gerekiyor.
 
Bunun içinde burada Bahçeşehir’in büyük bir resmini yapmak istiyoruz. Sorun diye gördüğümüz her konuyu bu resim içinde gösterelim diyoruz.

Sonra da bu resme dönüp baktığımızda ulaşımdan hastane sorununa, hırsızlıktan, betonlaşmaya, cavlan parkının bakımsızlığından, Boğazköyün bozuk yollarına kadar her konuyu aynı anda bu resim içinde bir bütün olarak görelim. Yetkililere diyelim ki, Bahçeşehir’in sorunları bunlardır.
 
Yardım ederseniz hep birlikte çözelim. Yardım etmezseniz  biliniz ki, sizleri hep birlikte eleştiririz.

Başakşehir Times / NİHAT EMEKSİZ
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35