banner32

Güldürürken düşündüren oyun

Bir insanı suç işlemeye iten nedenleri komik bir dille anlatan Ermişler ve Günahkarlar tiyatro oyunu Başakşehir’de ikinci kez sahnelendi.

Güldürürken düşündüren oyun
 İngiliz yazar Anthony Horowitz’in kaleminden çıkan eser Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde Boğaziçi oyuncuları tarafından sahnelendi. Yazarın hayatı boyunca eserleri arasında yazdığı tek tiyatro eseri olan Ermişler ve Günahkarlar izleyicilerden büyük alkış aldı.
 Üç kişilik muhteşem kadroyla sahnelenen Ermişler ve Günahkarla oyununda yönetmenlik ve oyunculuk yapan Uğraş Atay, “ Oyun İngiliz yazar Anthony Horowitz’in kaleminden çıkmış bir eserdir. Seri katillerin hayatımızdaki yerini anlatan oyun, insanlar neden seri katil olduğu, insanların içerisindeki vahşet duygusunun nasıl ortaya çıktığı, bir insanın başka bir insanın canına kıyabilmesi için aslında hangi temellerin var olduğu konusu üzerinde dönüyor. Hepimiz masum bir çocuk olarak dünyaya geliriz ve hangi şartlara maruz kalıyorsak kimimiz çok iyi yerlerde olurken kimimiz kötü yerlerde oluyoruz. Oyunun alt metni bunu anlatıyor.”
 Oyunda başrol ya da yan rol diye bir kural yok diyen Atay, “ Oyunun dramaturjisi ekiple birlikte yapıldı. Okan Has, Fatoş Baş ve benim içinde olduğum üç kişi sahne alıyoruz. Çocuk oyunlarında bu sahnede ekiplerimiz yer almıştı ama yetişkin oyunu ilk defa sergiliyoruz. Ben salona hayran kaldım. Devlet opera ve balesinin bütün oyunları burada sergilenebilir. Türkiye sınırında birçok yer gezdik ekip, sahne ve etkinlikler adına çok kaliteli işler yapılıyor emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
 Algıların zorlandığı, stresin had safhaya ulaştığı, kahkahaların kulaklarda çınladığı oyun sonunda  oyunculara çiçek takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35