banner25

Gezi Olayları Milli Eğitim Müdürlerinin Başını mı Yaktı ?

İstanbul Taksimdeki gezi parkı olaylarına karışan liseli öğrencilere yönelik herhangi bir önlem almadıkları ve işlem yapmadıkları gerekçesiyle İstanbul’daki İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görev yerlerinin değişeceği iddia edildi.

Gezi Olayları Milli Eğitim Müdürlerinin Başını mı Yaktı ?
 Taksim gezi parkındaki düzenlemeyi protesto etmek için başlayan eylemlerin sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye’ye yayılması ve Milli Eğitime bağlı Okullardaki birçok Okul Müdürü’nün, Öğretmenlerin ve Liseli Öğrencileri’nde eylemlere katılması sonucu Milli Eğitim Banlığı tarafında 4 Temmuz 2013 tarihli 28697 sayılı yönetmelikle Türkiye’nin 81 İlindeki (İL Milli Eğitim Müdür Yardımcısı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü) 31 Ağustos tarihine kadar İstanbul’daki 39 İlçe milli Eğitim Müdürünün gezi parkı eylemlerine katılan Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler hakkında herhangi bir işlem yapmadıkları için görev yerlerinin değiştirildiği iddialar arasında yer alıyor.
 
İstanbul Times Haber Merkezi/Gökhan Karakurt
                     
İlçe Milli Eğitim Müdürleri Kaygılı...
 
Görev yerleri değişecek olan İlçe Milli Eğitim Müdürleri beş yıl görev yapmayı bekledikleri ilçelerden kısa sürede ayrılmaları kendilerini zorlayacağını ve önümüzde ki eğitim Öğretim döneminde ise yeni karışıklıklar ve zorlukların yaşanacağını savundular.
 
Bu yıl İstanbul’daki ilçe okullarının yüzde doksanının kâğıt üzerinde İlkokul-Ortaokul olarak değiştiğini fiili uygulamanın 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında geçileceği bundan dolayı asıl sorunlarında bu yıl yaşanacağını belirttiler Yetkililer. Öğretmen aktarımında yaşanan sıkıntılar eylül ayında iyice alevleneceği ve okullarda idareci değişiminin yaşanacağı bu sıkıntıları bir ay önce atanmış bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün ya da Şube Müdürünün çözmesinin çok zor olacağını söylediler. İlçeyi bilmeden, Okulların yerini bilmeden, Okul Müdürlerini tanımadan ve önemlisi mevcut ortamda ikili ilişkilerle aşılan sıkıntıları bir birini tanımayan bir ekiple aşmanın sıkıntılarına değindiler.
 
İstanbul’daki İlçe milli Eğitim müdürleri hiç bilmedikleri ortamlara sürgün edilmiş psikolojisiyle nasıl bir şevkle çalışacaklarını en azında bu geçiş döneminde bakanlığın daha ince düşünmesi gerektiğini savundular.
 
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35