banner25

Geri dönüşüm işçisinden örnek davranış

Geri dönüşüm firmasında asgari ücretle çalışan Ayşe Demircan, çöp ayrıştırırken bulduğu ve içerisinde; 12 bin dolar, 25 drahmi ve kredi kartları olan cüzdanı sahibine teslim etti.

Geri dönüşüm işçisinden örnek davranış
 Başakşehir Belediyesi’nin sözleşmeli geri dönüşüm firmasında çalışan Ayşe Demircan, örnek bir davranış göstererek içi para dolu cüzdanı, sahibi 68 yaşındaki Yervant Özfuruncu’ya teslim etti. Geri dönüşüm bandında ayrıştırma işlemi sırasında cüzdanı fark eden Ayşe Demircan vakit kaybetmeden kurum yetkililerini bilgilendirdi. Sözleşmeli geri dönüşüm firması sahibi Ahmet Eser’e teslim edilen cüzdan, Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe polis merkezine teslim edildi. Emniyet Müdürlüğünün araştırmaları sonucunda belirlenen cüzdan sahibi Yervant Özfuruncu Eminiyete davet edilerek cüzdanı teslim edildi.

 

Ticaretle uğraşan 68 yaşındaki Yervant Özfuruncu, cüzdanını bulan Ayşe Demircan’ı çalıştığı kurumda ziyaret ederek, şahsen teşekkür etti.

 

Yervant Özfuruncu, cüzdanının bulunacağına dair ümidini hiç kaybetmediğini ifade ederek, “10 gün önce cüzdanımı kaybettim. Dolapdere Sanayi Sitesi içerisinde arabamı park ettim. Önce bankaya sonra vergi dairesine gittim. Arabama geri döndüğümde cüzdanımın yerinde olmadığını fark ettim. Çalındığını düşündüm ve çevredeki tüm kameralardan kontrol ettirmeme rağmen bir sonuca ulaşamadım. Cüzdanımda arabamın satışından gelen para vardı. Cüzdanımın bulunmasına çok sevindim. Ayşe hanıma bu devirde az rastlanır duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

 

Ayşe Demircan, asgari ücretle çalıştığını belirterek, “Cüzdanı geri dönüşüm bandındaki çöplerin içerisinde fark ettim ve aldım. İçerisinde para olduğunu anlayınca firma sahibimize teslim ettim. Emekle kazanılmış bu paraların sahibine ulaşmasından dolayı mutluyum” dedi. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35