banner25

Geri dönüşüm gönüllüleri ödüllendiriliyor

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde geri dönüşüme destek veren gönüllüleri ödüllendiriyor.

Geri dönüşüm gönüllüleri ödüllendiriliyor
 Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ile ilçe genelinde en fazla bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüme kazandıran kişi ve kurumlara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

 

2015 -2016 yılları arasında Başakşehir Belediyesi’nin dijikent sistemi üzerinde Temizlik İşleri Müdürlüğüne, bitkisel atık yağ alınması ile ilgili gelen talepleri değerlendiren yetkililer en fazla atık yağ toplayan kişi ve kurumları belirledi. Belirlenen 30 Başakşehirli vatandaş, 10 site yönetimi, 5 cami ve 5 işletme kuruma çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı hediyeler verildi. Toplamında 50 kişi ve kurumun tespit edildiği çalışmada müdürlük yetkilileri ev ve işletmelere ziyaretlerde bulundu. En çok atık yağ toplayan vatandaşlara mutfak malzemeleri ve çeşitli hediyeler verilirken kurumlara da teşekkür belgeleri verildi.

 

2015-2016 yılında 211,858 kg. atık yağ toplandı

 

Proje kapsamında iki müdürlük ekibi işletmelere, site yönetimlerine, cami ve muhtarlıklar tarafından biriktirilen 50 litrelik atık yağları toplarken diğer ekipte hanelerde biriktirilen 5 litrelik yağları her hafta pazartesi günü program dahilinde topladı. Çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirten müdürlük yetkilileri, 2015-2016 yılı içerisinde ilçe genelinden 211,858 kg atık yağ toplandı. Konutlardan ve işletmelerden toplanan atık yağlar biodizel tesislerinde işlenerek yakıt elde edilerek geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

‘Denizlerimiz kirlenmesin’

 

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nde Temizlik İşleri Şefi olan Nizamettin Yıldırım, iki senede 90 kilo atık yağ toplamış, “Spor Kulübü’nün yemekhanesinde biriken yağları topladık ve belediyeye teslim ettik. Geri dönüşüme kazandırılmayan atık yağlar denizlerimizi ve doğamızı kirletiyor. Başakşehir Belediyesi bu konuda çok duyarlı. Topladığımız yağları belediye çalışanları belirli günlerde gelip aldılar.”

 

Ev hanımı olan İmran Kahraman, belediyenin atık yağ projesini ilk günlerden itibaren destek veren isimlerden, “3 seneden beri tüm atık yağlarımın bir damlasını bile lavaboya dökmüyorum, biriktiriyorum. Başakşehir Belediyesi’ni arayarak onlara teslim ediyorum. Belediyemize hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Denizlerimiz kirlenmesin. İnşallah bu konuda hassas davranır ve atık yağları geri dönüşüme kazandırır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35