banner32

Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü etkili iletişim eğitimi aldı

Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü etkili iletişim eğitimi aldı.

Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü etkili iletişim eğitimi aldı
 Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Özçağlayan tarafından verilen seminere Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü ve Başakşehir Spor Parkları yönetici ve personelleri katıldı.  Başakşehir Spor Parkı’nda gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasını Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü Şefi Ayhan Boztepe’nin yaptı.

 

Doç. Dr. Mehmet Özçağlayan etkili iletişim için yapılması gerekenleri şöyle anlattı, “İnsanlarla diyalog kurarken insanları dinlemeyi öğrenmeliyiz. Konuşma uzarsa dikkatimiz dağılır, düşüncelerimiz başka tarafa gider. Uzun konuşma iletişimin önünde nasıl bir engelse sizi dinleyenin önyargıları da bir engeldir. Kısa ve öz konuşmak net mesajlar vermek gerekiyor. Yüzümüzde yer alan çok sayıda kas grubu binlerce farklı ifadeyi yansıtır, bunu saklayamazsınız. Birbirini hiç tanımayan insanlar sadece yüz ve vücut ifadeleri ile konuşmadan binlerce ileti gönderebilirler. Beynimiz sandığımızdan daha etkili çalışır. Beyin, karşı tarafın beden diline bakarak bir sonuca ulaşır. Bunlar bizim doğuştan getirdiğimiz özelliklerdir.”

 

‘Sözlerimiz değil sözleri nasıl söylediğimiz önemlidir’


Beden dilinin önemini vurgulayan Doç. Dr. Mehmet Özçağlayan, “Karşımızdaki insanlarla iletişim kurarken konuştuğumuz kelimelerin etkisi sadece %10’dur. Ses tonumuz ve beden dilimiz kullandığımız kelimelerden daha etkilidir. Yüz ifadeleriniz ve ses tonunuz karşımızdakini önemsemediğimizi söylüyorsa ne söylerseniz söyleyin iletişim kurduğunuz kişi sözlerinize önem vermeyecektir. Dünyanın neresine gidersek gidelim yüzümüzdeki ifadeler hep aynıdır. Hangi milletten olursa olsun üzüntülü insanın, korkmuş insanın, mutlu insanın yüz ifadesi aynıdır” dedi.

 

Özçağlayan şöyle devam etti, “Beden dilimiz bizi ele verir. Tüm eksiklerimize rağmen kendimiz olabilir miyiz? Gerçek yüzümüz neyse onunla insanların karşısına çıkalım. Hizmet sektöründe çalışıyorsak öncelikle insana değer vermeyi bilmeliyiz. Karşımızdaki insan bunu yapmıyorsa da kıymet vermemiz, sevmemiz gerekiyor. Neysek o olmamız gerekiyor. İnsan sürekli değişir, bir şeyler öğrenir. Dürüst olmak yapmacık bir gayretle olmaz. Samimi olmamız içimize sindirmemiz gerekiyor. Siz özü sözü bir insansanız, tutarlı davranabiliyorsanız karşı tarafının gözünde bir güven yaratırsınız.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35