banner29

Gençlik Oyunları’na ilgi büyük

Bahçeşehir’deki Atatürk Anadolu Lisesi’nde kurulan başvuru standına gençler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerle bir araya gelen Olimpik Milli Atlet Merve Aydın, Gençlik Oyunları’nın gençlere ulaşmak ve onlara sporu sevdirmek için mükemmel bir fırsat olduğunu söyledi.

Gençlik Oyunları’na ilgi büyük
 Başakşehir‘de liselerde eğitim gören öğrencilere sporu aşılamak, yetenek ve becerilerini gözlemleyerek kendilerini geliştirebilecekleri branşlara yönlendirmek amacıyla geçen yıl ilki düzenlen ''Gençlik Oyunları Festivali''’nin ikincisi için geri sayım başladı. Gençlik Oyunları başvuruları için Bahçeşehir’deki Atatürk Anadolu Anadolu Lisesi’nde kurulan standa gençler büyük ilgi gösterdi.

 

“Gençlere ulaşmak için mükemmel bir fırsat”


Gençlik Oyunları’nın tanıtımına destek olmak amacıyla lise öğrencileriyle buluşan Olimpik Milli Atlet Merve Aydın, spora 15 yaşında atletizm ile başladığını belirtti. Spora lise yıllarında ailesinin yeteneklerini fark etmesi ve yönlendirmesiyle başladığını dile getiren milli atlet, “Spor serüvenime Enka Spor Kulübü’nde başladım. Çok kısa zamanda, daha ilk yarışmamda 800 metrelik Türkiye rekorunu kırdım, iki kez olimpiyat gördüm, dünya şampiyonu oldum. Bunlar her sporcunun hayalidir. Ben bu konuda ailelerin bilinçlenmesinden yanayım. Bundan dolayı Başakşehir Belediyesi’nin Gençlik Oyunları projesini duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Bu organizasyon gençlere ulaşmak ve onlara sporu sevdirmek için mükemmel bir fırsat” diye konuştu.

 

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Gençlik Oyunları’na, www.sporparklari.com adresinden başvuru yapılabiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35