banner29

Genç kalemler mola verdi

Başakşehir Belediyesi’nin Türk edebiyatına güçlü kalemler yetiştirmek için projelendirdiği Yazı ve Şiir Atölyesi dördüncü yılını tamamladı.

Genç kalemler mola verdi
Edebiyat dünyasının güçlü kalemi Yazar A. Ali Ural tarafından Cevdet Kılıçlar Bilgievi bünyesinde gerçekleştirilen Yazı Şiir Atölyesi, 2013-2014 dönemini tamamlayarak yaz tatiline girdi. Yazar adayları, bir dönem boyunca her hafta Çarşamba günleri iki oturum halinde verilen eğitimlerde yoğun bir sene geçirdiler.

Her hafta Türk ve Dünya Edebiyatı’nın önemli yazarlarının edebiyat sırlarını keşfeden genç kalemler, yazım tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler. Çalışma içerisinde kendi şiir ve yazılarını da sunan kursiyerler, eserleriyle ilgili eleştirileri de alarak eksiklerini görme imkanı buldular.
 
BAŞAKŞEHİR TİMES HABER AJANSI
“Performans son derece yüksek”
Bir yıl boyunca uzun mesafeler kat ettiklerini dile getiren Şair-Yazar A. Ali Ural, eğitim dönemini söyle değerlendirdi: “Buradaki okuma performansı son derece yüksek. Bu okumalarımız ufkumuzu açtı. Okuduğumuz her kitap aslında bize yolun çok daha başında olduğumuzu bir tarafıyla gösterdi, bir tarafıyla da bizim yol aldığımızı da gösterdi.  Çünkü biz bir taraftan da yazıyoruz. Öğrencilerin her yazdığı yazı,  bir sonraki yazısına bir merdiven basamağı oldu.”

“Atölye ile üç kitap yazdım”
Atölyeye devam eden yazar adayları düşüncelerini şu sözlerle dile getirdiler:
Sadiye Tekin:  “Sürekli devam edemedim. Gelemediğim günlerde bu atölyenin eksikliğini çok hissettim. Farkında olmadan burası bize çok şey katıyormuş.”
Filiz Geç:  “4 senedir atölyeye devam ediyorum.  Çok mutluyum Ali Hoca gibi bir öğretmenimiz olduğu için. Burada yeni yazarlarla tanışıyor, yepyeni kitapları okuyoruz.  İnşallah ömrüm yettiği kadar yazmaya çalışacağım.”
Naime Erkovan: “Ben, 8 sene önce katıldım yazarlık atölyesine hala devam ediyorum. Üç kitap çıkarttım atölye sayesinde. Kitaplar haricinde ise, çok iyi kitaplar okuma fırsatım oldu, hala da okuyabiliyorum.  Dünyayı çok daha farklı bir gözle görmemi sağladı bu atölyeler.”
Ünzile Alkan: “Bir sene çok güzel geçti ama biz öğrenciler biraz daha verimli olabilirdik. Yazar adayı arkadaşlarıma hocamızın bütün söylediklerine dikkat etmelerini ve söylediği kitapları okumalarını söyleyebilirim.”
    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35