banner29

Genç Başkan gençlerle buluşmaya devam ediyor

Gençleri anlamak, fikirlerine ve sıkıntılarına kulak vermek adına başlatılan ‘Başkanla Gençlik Buluşmaları’ programında gençlerle biraraya gelen Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şamlar Ormanı’nda büyük bir izcilik kampı, Saros Körfezi’nde de Enez Gençlik Kampı açtıklarını belirterek, “Gençlerimizin spor yapmalarını önemsiyoruz. Başakşehir’de spor parkı olmayan mahalle kalmayacak” dedi.

Genç Başkan gençlerle buluşmaya devam ediyor
 Başakşehir’de bu yıl ilki düzenlenecek Gençlik Oyunları kayıtları devam ederken, liselerde her hafta bir buluşma gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, gençlik için üretilen projeleri gençlerle paylaşıyor. Bahçeşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen gençlik buluşmasına okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

“Hedefiniz var ise özveri de gerekiyor”


‘İstanbul’un en genç belediye başkanıyım, bu yüzden gençlerle buluşuyorum’ diyerek Başakşehir ilçesi ve belediye oluşumundan bahseden Yasin Kartoğlu, “Ben çok küçük yaşlarda iş hayatına atıldım. Eğer bir hedefiniz varsa biraz özveride bulunmanız gerekiyor. Okula devam etmemiz gerekiyor fakat okul dışında da yeteneklerimizin olması gerekmektedir. Türkiye genelinde üniversite mezunu çok arkadaşımız var eğer bunların içerisinden sıyrılmak istiyorsak farklı alanlarda da kendimizi ispatlamamız gerekecek. Sizler yeterki başarılı olmak isteyin, bizler size her türlü imkanı sunmaya hazırız. Mesela projeleriz var ise AR-GE merkezimiz olan Living Lab’e gelebilirsiniz. Bu merkezde size teknoloji adına her imkanı sunuyoruz” diye konuştu. 

 

“Her mahalleye modern spor parkı”


Belediye olarak büyük bir spor organizasyonu başlattıklarını kaydeden Kartoğlu, sözlerine şöyle devam etti: ”Projedeki amacımız gençleri diğer okullarla da buluşturup, sizleri kaynaştırmak olacak. Bunların yanında Şamlar Ormanı’mızda büyük bir izcilik kampımız ve Saros Körfezi’nde Enez Gençlik Kampımız var. Başakşehir’de 10 mahallemizden 5’inde modern spor parkları açtık. İnşallah spor parkı olmayan mahalle kalmayacak. Mevcut spor parklarımızdan öğrencilerimiz ücretsiz faydalanabiliyor.  Yeni spor parkları için proje çalışmalarımız devam ediyor.”

 

“Gençlerimiz sanatla uğraşsın istiyoruz”


Başakşehir’de yetişen her gencimiz, çocuğumuz bir sanat dalı ile uğraşsın istiyoruz diyen Kartoğlu, “Okulla birlikte farklı alanlarda da başarılı olmanız için sanat merkezleri ve akademiler kuruyoruz. Mesleki becerileriniz mevcuttur ama sanatsal becerilerinizi de ön plana çıkartmak için biz devreye giriyoruz. Enstrüman çalan, sesi güzel olan, oyunculuk kabiliyeti olan arkadaşlarımız bu alanlarda yeteneklerini keşfederek sergileyebilecekler” dedi.

 

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen buluşmada Kartoğlu öğrencilerin merak ettiği sorularını da yanıtladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35