banner29

Geleneksel Oyunlar İstanbul Gençlik Oyunları’na Taşındı

İstanbul Gençlik Oyunları’nda ortaokullar arası mendil kapmaca yarışması heyecanı yaşandı. Başakşehirli öğrencilerinin katıldığı yarışmalarda erkeklerde İBB Akşemsettin Ortaokulu, kızlarda ise Yavuz Sultan Selim Ortaokulu şampiyonu oldu.

Geleneksel Oyunlar İstanbul Gençlik Oyunları’na Taşındı

Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor organizasyonu İstanbul Gençlik Oyunları’nda heyecan hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan ilçe şampiyonlarının belli olduğu turnuvalarda İstanbul finalleri yapılırken, diğer yandan yeni branşlarda gençlerin mücadele sürüyor. Geleneksel oyunlara da yer verilen İstanbul Gençlik Oyunları’nda ortaokul öğrencileri, mendil kapmaca yarışmalarında hünerlerini sergiledi.

Hızlı koşan kazandı

Başakşehir’deki ortaokullar arasında düzenlenen ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı mendil kapmaca yarışmalarına 10 okuldan 130 öğrenci katıldı. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilen yarışmalar büyük bir heyecana sahne oldu. Gençler hem eğlendi hem de dostluk ve centilmenlik içerisinde kısasıya yarıştı.

Başakşehir şampiyonları belli oldu

Nefesleri kesen mücadeleler sonunda kızlarda Yavuz Sultan Selim Ortaokulu, erkeklerde ise İBB Akşemsettin Ortaokulu şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Şampiyon okullar, aynı zamanda ilerleyen günlerde yapılacak İstanbul finallerinde Başakşehir’i temsil etmeye hak kazandı.

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35