banner29

Geleceğin yazılımcıları Living Lab’de yetişiyor

Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde çoğu bilgisayar yazılımıyla yeni tanışan Başakşehirli öğrenciler, katıldıkları eğitimde algoritmaları parçalarına bölerek çözme becerilerini geliştirdi. Kodlama bilgisi ile kendi bilgisayar oyunlarını tasarladı.

Geleceğin yazılımcıları Living Lab’de yetişiyor
 Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerin çoğu tatili tercih ederken onlar bilgisayar yazılımı öğrenmeyi seçti. Başakşehir Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ne gelen öğrenciler ‘Basit Düzeyde Kodlama ve Tasarım Eğitimi” aldı.

 

Türkiye’deki ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan inovasyon merkezinde 30 öğrencinin eğitim aldığı kursla ilgili bilgiler veren eğitimci Ertuğrul Özdemir, beş gün süren ‘Basit Düzeyde Kodlama ve Tasarım Eğitimi’ne ilişkin “Çocuklar her gün 4 saat boyunca kendi oyunlarının hem tasarımını hem de kodlamalarını yapıyorlar. Hazır kod mantığını kullanarak kendi animasyonlarını tasarlayıp hem öğreniyorlar hem de kendi yazdıkları oyunları oynayarak eğleniyorlar” şeklinde konuştu.

 

Yurt dışında 500 Dolar, Başakşehir’de ücretsiz

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yurt dışında 500 Dolar ödenen kursların Living Lab’da ücretsiz olarak verildiğini belirterek, “Anne-babalar çocuklarını mutlaka Living Lab ile tanıştırmalı” dedi.

 

Bilgisayar yazılımıyla yeni tanışan öğrenciler, katıldıkları eğitim sonunda algoritmaları parçalarına bölerek çözme becerisine kavuştu. Kodlama bilgisi ile kendi bilgisayar oyunlarını tasarlamayı başardı. Kendi oyunlarını tasarlayabilen öğrenciler kursa katılmaktan çok memnun.

 

“Yaşıtlarım mutlaka Living Lab’e katılmalı” 


Yenidoğu Okulları Kız Kampüsü öğrencilerinden İrem Açıkgöz (12) Living Lab ile iki yıl önce tanıştığını belirterek şunları kaydetti: “Living Lab’tan önce de bazı internet sitelerinde araştırarak kodlamayı öğrenmeye çalışıyordum. Burası sayesinde algoritma gibi bazı önemli konuları öğreniyoruz. Bu bilgiler bize oyun yazmamızı sağlıyor. Burada çok önemli şeyler öğreniyoruz. Yaşıtlarımın da buraya gelmelerini ve eğitimlere katılmalarını mutlaka öneririm.” 

 

“Kendi oyunumu tasarlamaya çalışıyorum” 


Avcılar Okyanus Koleji öğrencilerinden Aydın Eren Çıblak da (13) Living Lab ile arkadaşı sayesinde tanıştığını dile getirdiği konuşmasında, “Bu eğitimler sayesinde bilmediğim kodları öğrendim. Şimdi kendi oyunumu tasarlamaya çalışıyorum. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.

Yaz tatilinde de çalışmalarına hız kesmeden devam edecek olan Merkez, temmuz ayında çocuklara yönelik ‘3 Boyutlu Yazıcı Eğitimi’ düzenleyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35