banner29

Geleceğin sporcuları koruma altına alınıyor

Başakşehir Belediyesi Spor Parklarında görevli antrenör ve eğitmenler için “ Çocuk Koruma eğitimleri” başlatıldı. Çocuk psikolojisinden çocuk haklarına kadar birçok konuda verilen eğitimlerle antrenörler, minik sporcuları geleceğe hazırlayacak.

Geleceğin sporcuları koruma altına alınıyor
Başakşehir Belediyesi Spor Parklarında görevli antrenör ve eğitmenleri için ‘Çocuk koruma’ eğitimleri başlattı. Marmara Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilen eğitimlerde; Çocuk Hukuku, Çocuk ve Genç Sporcular ile Etkili İletişim, Çocuk Hukuku, Genç Sporcularda Etkili Antrenörlük, Spor Eğitiminde Pedagojik Yaklaşımlar,  başlığı altında antrenörler 36 saatlik bir eğitimden geçecek.
 
 Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde 5 gün sürecek eğitimlerde, minik sporcular geleceğe hazırlanacak. Güncel bilgilerin antrenörlere aktarılmasının amaçlandığı eğitimlerde, duygusal, fiziksel ve aşırı yüklenmelerle ilgili istismarların önüne geçebilecek. Verilen psikolojik eğitimler, antrenörlerin sporculara desteğini arttıracak.
 
‘Çocukları nasıl koruyabileceğimizi öğreniyoruz’

Aldıkları eğitimlerle çocuklarla diyalogların daha da geliştirileceğini belirten Antrenör Gülçen Yılmaz  “Çocuk hakları ile ilgili bilgiler alıyoruz. Spor parklarımızda eğitim alan çocukları nasıl koruyabileceğimizi öğreniyoruz. Aldığımız eğitimler çocukları daha iyi anlayabilmemiz için faydalı olacak” dedi.
 
Başakşehir Spor Parkı, Tesis Amir Yardımcısı Meryem Karabağ ise , “Eğitimimiz dün başladı. 5 günlük bir eğitim. Oldukça faydalı bir eğitim. Bu eğitimler sadece eğitim kurumlarında değil, çocukların sosyal hayatta, aile ortamında korunmasıyla ilgili kapsamlı bir eğitim. Bugün çocuğumuzun hakim olmadığı çocuk hukukunu konu alan bir eğitim alıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35