banner25

Geleceğin Otomotiv Tasarımcıları Başakşehir’de Buluştu

Başakşehir Living Lab çatısı altında bir araya gelen genç yetenekler, Ford Otosan Design ekibinden uzman tasarımcılarla birlikle otomotiv tasarım sürecinin detaylarını öğrendi.

Geleceğin Otomotiv Tasarımcıları Başakşehir’de Buluştu
 Başakşehir Living Lab ve İstanbul Design Factory iş birliği ile Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen “Otomotiv Tasarım Süreçleri” etkinliğinde genç tasarımcılar, Ford Otosan Design ekibinden Tasarım Ekip Lideri Okay Gökel, Kıdemli Uzman Tasarımcı Levent Tuna ve Tasarımcı Yusuf Atlamaz’a yeteneklerini sergileme fırsatı elde etti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden bir araya gelen 30 katılımcı, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ticari araç lideri Ford Otosan’ın uzman tasarım ekibi ile bir gün süren eğitim ve atölye çalışması gerçekleştirdi. Atölyenin temel yapılarından birini oluşturan eskiz çalışmaları ile katılımcıların tasarıma yönelik düşüncelerinin bir iletişim dili ve ifade tekniği oluşturabilmesi amaçlandı.

Eskizler yorumlandı

Bütün dünyada ilgiyle karşılanan “F Vision Konsept Truck” modelini geliştiren tasarım ekibiyle tanışılması ve otomobil tasarım süreci deneyimlerinin aktarılmasının ardından otomotiv tasarımında “doodle yapımı’’ konusunda katılımcıların yeteneklerini sergilemeleri beklendi. 

Atölye çalışması boyunca uzman tasarım ekibi, katılımcıların fikirlerini ve eskizlerini yorumladı. Tasarım sürecinin sonunda, katılımcıların çalıştıkları bütün araç tasarımı eskizleri değerlendirmeye alındı.

Tasarım bölümü öğrencilerinin büyük heyecanla takip ettiği program, katılımcılara sertifika, eğitimcilere de plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35