banner25

Geçmişimize vefa, yaşlılara saygı ziyaretleri

Başakşehir Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle ilçede ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yaşlılar haftası kutlandı. ‘Bir gün değil her gün yaşlılarımızın yanındayız’ sloganı ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarının yanında olan belediye sene boyunca ‘Evde bakım hizmeti’ ile de ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor.

Geçmişimize vefa, yaşlılara saygı ziyaretleri
 Yaşlılar Haftası münasebetiyle gerçekleşen ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sosyoloğunun da eşlik ettiği ziyaretlerde hane sakinlerinin yaşlılar haftası kutlanarak çiçek takdim edilirken ‘Evde Bakım Hizmeti’ kapsamında da ihtiyaç sahiplerinin kişisel bakım, ev temizliğine, su, elektrik bakım onarımları da yapıldı. 

 

 ‘Dört gözle yollarını bekliyorum’


Hasine Kaya, Arif Kaya, Emine Beyazgül, Ümügül Durmaz, Ömer Durmaz, Rahime-Ali Dönmez ve Naciye Uluman hafta boyunca belediye tarafından ziyaret edilen ve yıl boyunca ‘Evde Bakım Hizmeti’ ile desteklenen ailelerden bir kaçı. Tekerlekli sandalyeye mahkûm, felçli eşine bakan Ömer Durmaz, ziyaretten memnuniyetini şu cümlelerle anlattı, “Ben 1951 yılında Bulgaristan’dan göçmen olarak geldim. 5 senedir Başakşehir’de yaşıyorum. Eşimin boyun fıtığı tedavisi olması gerekiyordu 2002’de ameliyat ettirdik ve yürüyemiyor ona ben bakıyorum. Belediyenin ‘Evde Bakım Hizmeti’nin olduğunu öğrendim başvurdum ve kabul ettiler. On beş günde bir belediyeden geliyorlar, evimizi temizliyorlar, beni tıraş ediyorlar, eşimin tırnaklarını kesiyorlar, çok memnunuz.’’

 

Ümmügül Durmaz: “77 yaşındayım. Allah (c.c) razı olsun bizimle ilgileniyorlar. Bize yardıma gelenler benim kızım gibiler, evimizi temizliyorlar. Beni çok seviyorlar. Benimle sohbet ediyorlar, çok mutlu oluyorum. Kocamla 57 senedir evliyiz. Bana kocam bakıyor kaldırıp yemeğimi yediriyor, çorabımı giydiriyor. Allah (c.c) ondan da razı olsun.‘’

 

81 yaşındaki Emine Beyazgül, eşinin vefatından sonra tek başına kalmış. Belediye görevlilerinin gelmesini dört gözle beklediğini dile getiren Beyazgül şöyle devam etti “İki oğlum var ikisi de evliler. Herkesin bir hayatı var yerlerinde mutlu olsunlar. Şoföründen evimi temizleyene hepsinden Allah (c.c) razı olsun. Tamir işlerimi yapıyorlar, evimi temizliyorlar. Kendi yemeğimi yapabiliyorum. Komşularım da çok iyiler bir yere giderler beni de götürüyorlar. Kas erimem olduğu için kendi başıma dışarıya çıkamıyorum. Şekerim tansiyonum yükseliyor. Destekkartım da var, mutfak erzakımı alıyorum, kışın kendime bir manto aldım, çok memnunum.‘’

 

Felçli eşine bakan Arif Kaya ise en büyük destekçilerinin Başakşehir Belediyesi olduğunu dile getirdi, ‘’44 senedir evliyiz. Eşim çok çalışkan bir kadındı. Şimdi %94 felçli. Eşime bakıyorum, belediye görevlileri de on beş günde bir gelip evimizi temizliyor, berberimiz kuaförümüz ayağımıza geliyor. Çok memnunuz, çok şükür, bir insan daha ne ister ki devletten. ‘’

 

62 senelik evli Rahime-Ahmet Ali Durmaz çifti ‘yaşımız nedeniyle evimizin işlerini yapamıyoruz, dışarı çok fazla çıkma şansımız da olmuyor. Belediyemizden Allah (c.c.) razı olsun, bütün hizmeti ayağımıza kadar getiriyorlar, evimiz temizleniyor, kişisel bakımımız yapılıyor. Çok memnunuz’ diyerek duygularını ifade ettiler.

 

66 yaşındaki Naciye Uluman da Başakşehir Belediyesi’nin evde bakım hizmetlerinin hayatını çok kolaylaştırdığını, bunun için belediye çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

İhtiyaç sahiplerinin prizleri tamir ediliyor, tıraşı yapılıyor, sobaları kuruluyor


01 Temmuz 2013’de başlayan Evde Bakım Hizmeti bu güne kadar 342 yaşlı ve ihtiyaç sahibine ulaştırılarak, yüzlerini güldürdü. Hizmet, 314 hanede aylık ya da ihtiyaç halinde 15 günlük ve haftalık periyotlar halinde gerçekleştiriliyor.

 

Başakşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti kapsamında kuaför, temizlik hizmeti görevlileri, tesisatçı ve koordinatörden oluşan ekibiyle belirlenen evlere randevu yöntemiyle ziyaretlerde bulunuyor. Programda, ihtiyaç sahibiyle sohbet ediyor, evde kontroller yaparak eksikler belirleniyor. Ekip belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, hane sahibine Kişisel Bakım (saç-sakal kesimi, el-ayak tırnak kesimi), Ev Bakım Hizmeti (priz tamiratı, kapı pencere tamiratı, musluk tamiri, korniş, avize tamiri) Ev Temizliği Hizmeti (Cam silme, çamaşır, bulaşık yıkama vb.) veriyor. Gerektiğinde halılar özel robotlarla yıkanıyor, alışveriş yapılıyor, kömür poşetleniyor, sobaları kuruluyor, yemek yapılıyor.

 

Başakşehir’de ikamet eden ve bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar Başakşehir Belediyesi’nin 444 0 669 no’lu telefonunu arayarak talepte bulunabiliyorlar. Kriterlere uyanların hane incelemeleri yapılarak, ‘Evde Bakım Hizmeti ’ne dahil olabiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35