banner29

Gazeteciye Yapılan Saldırı 8 Sene Cezasını Buldu

İstanbul Times Gazetesi'nin Kurucusu ve İmtiyaz sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Mart 2015 yılında Başakşehir Belediye Meclis Toplantısında CHP'li meclis üyeleri Bahçeşehir Gölet bölgesi imar'a açılmazsın derken o zamanın Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın isteği ve talebi ile Ak Parti Meclis üyeleri Gölet'in imar'a açılmasını kabul etmesi ile yaşanan arbedeyi kayıt altına alan Hüseyin Çetiner o zaman Ak Parti Başakşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Ramazan Öztürk görevini yapan gazeteci Hüseyin Çetiner'e arkadan saldırarak darp etmişti.

Gazeteciye Yapılan Saldırı 8 Sene Cezasını Buldu

GÖREVİNİ YAPAN GAZETECİYİ DARP ETTİ 39 GÜN SONRA ÖLDÜ VARİSLERİ CEZAYA ÇARPTIRILMAKTAN KURTULAMADI

Mart 2015'de açılan ceza davası saldırgan R.Ö.nün Nisan 2015'de ölmesi sonucu gazeteci yazar Hüseyin Çetiner haklı bulunarak karara bağlandı. Çetiner işin peşini bırakmadı tam 8 sene içinde 24 duruşma yapıldı,3 kez bilirkişiden rapor istendi,2 kez sağlık kuruluşundan darptan dolayı kalıcı bir iz varmı yokmu raporu istendi yılmadan usanmadan mahkemenin istediği her şartı yerine getiren gazeteci yazar Hüseyin Çetiner 20 Aralık 2022 tarihinde yapılan karar duruşmasında talep ettiği maddi ve manevi tanzminatın az bir kısmına hükmedilmesini,bile olumlu görerek hiç kimse kamuoyu adına görev yapan basın mensuplarını darp edip bu benim yanıma kâr kalacak dememeli.

ADAM ÖLDÜ AMA VARİSLERİ TAZMİNAT ÖDEYECEK...

R.Ö.saldıran sonra 40'ı çıkmadan kendi eceli ile beyin kanamasından öldü. Aile yakınları Çetiner'den özür dileyip helallik almadıkları için davadan vaz geçmeyen Hüseyin Çetiner sabırla 8 yıl davasını inatla takip ederek sayıusı hakim değiştikten sonra 20 Aralık 2022'de yapılan 24.duruşma ile sanığın eşini ve varisleri olan çocuklarını maddi ve manevi tazminat cezasına mahkum etti.

HEM ARABASINI SATARAK PARASINI BÖLÜŞTÜLER HEM DE REDDİ MİRAS YAPTILAR HAKİM NOTER SATIŞ BELGESİNİ GÖTERİP TALEBİ RED ETTİ

Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi: "1989 yılından beri Matbuat aleminin içindeyim. 6 Şubat 2008'den bu yana da kendi gazete Tv mizin imtiyaz sahibiyim. Bugüne kadar 6 binden fazla sokak röportajı videosu ve binlerce haber ve makaleye imza atan bir basın mensubuyum. Hayatında bir kitap dahai okumayan bir kişi kau adına gazetecilik mesleğimizi yaparken hiç üzerine farz olmayan bir şekilde arkadan bana saldırarak beni darp etmişti.

Bu olayı yargıya taşıyıp kanuni yollarla hakkımı aramasaydım ömür boyu kendimi af etmezdim. Evet bana saldıran kişi öldü. Ama bu ruh başka potansiyel şiddet yanlılarına ders olsun diyi işin peşini bırakamdım. Bana saldırdan R.Ö.nün varislerinden birisi mahkemeye dilekçe vererek mirası red ettiklerini söyledi.Mahkeme de tapu daireleri ve trafik tescil şubelerine yazı yazarak merhum'un adına kayıtı gayrimenkul ve araç olup olmadığını sordu.

Emniyet genel müdürlüğünden gelen yazılı cevaba göre Başakşerhir ilçesi Altınşehir Mahallesinde bulunan Bakırköy 49.noterde varislerin merhuma ait bir aracı satıp bedelini aldıklarına dair belge mahkemeye sunulunca varislerin maddi ve manevi tazminat ömenmesine karar verildi.

Kimse görevini yapan basın mensuplarına saldırmayı adet haline getirmesin diye tam 8 sene inatla bin bir zorlukla bu davayı takip ettim ve nihayetinde kazandım. Biz gazete olarak her işimizi hukuka havale eder ve geçde olsa sonucu alırız şeklinde konuşan Çetiner ayrıca yalancı şahitlik yapan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eğitimci Ahmet Melik'inde mutlak surette benden hekllik dilemesi gerekir şeklinde konuşan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner zor şartlar altında kamuoyunun haber alma hakkını sağlamak için emek harcayan basın mensuplarına karşı kimse saygısızlık yapamaz diyerek sözlerini tanamladı.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2023, 18:18

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35