banner29

Fati Başakşehir’de sevgiyle yürüyor

Başakşehir Belediyesi “Birlikte Yürüyoruz” sosyal sorumluluk projesiyle engellilerle birlikte yaşama kültürünü oluşturmaya devam ediyor. Kampanyanın yüzü “Fati” kampanya kapsamında, Başakşehir Şair Erdem Beyazıt ve Cahit Zarifoğlu İlköğretim okullarında düzenlenen etkinlikte, öğrencilerle bir araya geldi.

Fati Başakşehir’de sevgiyle yürüyor
Sağlıklı bireylere yönelik ilk çalışma olması ile bir ilk olan kampanyanın yüzü Fati, İlköğretim okullarında düzenlenen programlarla öğrencilerle tanıştı, birlikte şarkılar söyledi ve tiyatro gösterisi ile engellilerin yaşadığı sorunları paylaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay’ın da katıldığı programda öğrenciler Fati’ye büyük ilgi gösterdi.

Engelli birisine yardım etmeden önce izin almalıyız


“Birlikte Yürüyelim” projenin amacını öğrencilerle paylaşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay yaptığı konuşmada engellilere yönelik yapılan yanlış davranışlardan bahsetti. Kuralay” Sokakta ya da başka bir yerde engelli vatandaşlarla karşılaştığımızda onlardan izin almadan asla yardım etmeyelim. Yardım etmek istediğimizde önce yanına gidip izin alalım. Her görme engellinin koluna giriyoruz her tekerlekli sandalyeye binenin sandalyesini itiyoruz. Önce İzin almalıyız sonra yardımına ihtiyacı olduğunu öğrendikten sonra harekete geçmeliyiz. Görme engellinin koluna girmemiz onu düşürebilir, doğru hareket şudur; görme engelli sizin kolunuza girdiğinde daha sağlam yürür ve bu doğru bir yardımdır” dedi.

Program, Fati’nin öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesi ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35