banner29

Farkındayım Aldanmam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Başakşehir Belediyesi’nin desteği ile Bahçeşehir’de çocuklara güvenlik kurallarının öğretildiği ‘Farkındayım Aldanmam’ isimli tiyatro oyunu sahneledi.

Farkındayım Aldanmam
 Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gösteriyi Bahçeşehir Koleji, Boğazköy İlköğretim Okulu’nda çok sayıda öğrenci ve öğretmen izledi. Etkinlikte, fuaye alanında mini bir fotoğraf sergisi de yer aldı.

 

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Sahnesi 5-10 yaş grubu öğrenciler için düzenlenen etkinlik çocukların katıldığı kısa oyunlar ile başladı. Katılımcılar çocuk şarkıları eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirdi. Etkinliklerin ardından 7 polis memurunun oynadığı ‘Farkındayım Aldanmam’ tiyatro oyunu sahnelendi.

 

1 yıldır İstanbul genelinde sahnelenen tiyatro oyunu ile çocuklara güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, yabancılarla güvenli iletişim gibi konularda bilgilendirmeler ve doğru davranışlar kazandırılmaya çalışılıyor. Çocukların ilgiyle takip ettiği 45 dakika süren tiyatro oyunu Bahçeşehir’de iki seans olarak düzenlenecek. Şimdiye kadar 30 bin çocuk tarafından izlenen tiyatro oyunu yıl sonuna kadar İstanbul genelinde sahnelenmeye devam edecek.

 

Güvenlik kuralları tiyatroyla öğretiliyor


Tiyatro oyununun yetkilisi Nuray Topak yaptığı açıklamada amaçlarının çocuklara güvenlik kurallarını öğretmek olduğunu açıkladı. Toprak, “İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Çocuk Tiyatrosu’nda 3 yıldır tiyatro faaliyetleri ile çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Farkındayım Aldanmam’ tiyatro oyunu 5-10 yaş grubuna hitap ediyor. Tiyatro oyunumuzun danışmanlığını ise Prof. Üstün Dökmen yapıyor. Burada çocuklarımız için hayati önemi olan 14 güvenlik kuralını tiyatro oyunu ile öğretmeye çabalıyoruz.”dedi.

 

‘30 bin öğrenciye ulaşıldı’


Birinci yılımızı dolduruyoruz, diyen Topak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Öğretmenlerimizden, velilerimizden seyreden herkesten çok güzel tepkiler alıyoruz. Biz bir iki yılda anlattığımız konuları siz 15-20 dakikada öğrettiniz, diyorlar. Bu oyunumuzun burada 101.sini oynuyoruz. Şimdiye kadar 30 bine yakın öğrenciye bu oyunumuzla ulaştık. Tiyatro faaliyetlerimizin yanında yıl boyunca çocuklarımıza yönelik Çanakkale gezileri, Boğaz turları düzenliyoruz. Yani çocuklarımızı görmedikleri yerlere ulaştırıyoruz. Sanatçılarla çocuklarımızı buluşturuyoruz. Toplumda rol model olmuş kişilerle buluşturarak, bakış açılarını, dünyalarını genişletiyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35