banner29

Ezberle hadisi, kap hediyeyi

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri Ramazan’da Peygamber Efendimiz (sav)’i daha iyi anlatabilmek için ‘Ezberle hadisi, kap hediyeyi’ etkinliği başlattı.

Ezberle hadisi, kap hediyeyi
Başakşehir Sular Vadisi Ramazan etkinlik alanında kurulan Bilgievi standı her gece farklı etkinlikleri ile çocukların ve ailelerin ilgi odağı oluyor. ‘Ezberle hadisi, kap hediyeyi’ etkinliği de Bilgievlerinin dikkat çeken etkinliklerinden birisi. Etkinlikte, Bilgievi standına gelen çocuklar kendilerine verilen hadisleri kısa sürede ezberleyerek öğretmenlere okuyor. Ezberlenen her hadis için çocuklar, hikâye kitabı, şeker ve çikolatan oluşan hediyeler alıyor. Ezberledikleri hadislerin basılı olduğu kitap ayraçları da öğrencilere veriliyor.

Hedef 3 bin hadis
 
İlçe genelindeki 7 Bilgievinin öğrencileri Sular Vadisi’ndeki stantta çeşitli etkinliklerle hünerlerini sergiliyor. İlçe çocukları kadar vatandaşlarında ilgi gösterdiği ‘Ezberle hadisi, kap hediyeyi’ etkinliği Ramazan ayının sonuna kadar belirli periyotlarla devam edecek. Etkinlik kapsamında bayrama kadar ilçe çocuklarına 3 bin hadis öğretmek hedefleniyor.
 
Şahintepe Bilgievi’nde Siyer Öğretmeni olarak çalışan Fatma Zehra Bilici, hadis öğretme etkinliğinin amacını şöyle açıkladı, “Peygamber Efendimiz’in hadislerini çocuklarımıza öğretmek ve efendimizi tanımalarını sağlamak. Her gece 19 hadis ezberleyen oldu. Bu gece 100 hadis hazırladık. 50 hadisi bir gecede ezberleyecek yetenekte çocuklarımız var. Çocuklara ufak hediyelerde veriyoruz, bu hediyelerde onları teşvik ediyor. 4 gündür bu uygulamayı yapıyoruz. Çocukların ilgisi çok yoğun, hadis yetiştiremiyoruz. Hatta velilerimiz bile gelip bizde hadis ezberlemek istiyoruz, diyorlar. Ramazan sonuna kadar 3 bin hadis ezberletmeyi hedefliyoruz.”

 ‘Hediye alarak hadis ezberlemek çok keyifli’
 
Çocuklara Peygamber Efendimiz’i daha iyi anlayabilmelerini sağlamak ve hadislere olan ilgiyi artırmak için gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğun.

Murat Aşkın: “Bilgievlerinin hadis ezberleme etkinliğine katıldım. Hediye olarak şeker ve çikolata aldım. Çok güzel bir uygulama. Böyle hadis ezberlemek daha keyifli.”

Ahmet Çakır: “6. Sınıfa geçtim. Üç hadis ezberledim, hediyeler aldım. Ucunda ödül olunca hani ezberlemek daha kolay oluyor, bizleri teşvik ediyor. Bilgievlerine gitmiyorum. Ama bu stantta bilgi aldım, önümüzdeki dönem Bilgievlerine gitmeyi düşünüyorum.”

Enes Özberk: “6. Sınıfa geçtim. Bir çok hediye aldım. Bilgievlerinde satranç, ney, kaligrafi, siyer, tiyatro, izciliğe devam ediyorum. Hadisler çok kolaydı. Ben kırk hadisi ezbere biliyordum. Unuttuklarımı tekrarlamış oldum. Güzel bir uygulama.”

Erdem Gurbetoğlu: “İki hadis ezberledim, ödüller aldım. Bilgievini ilk defa bu stantta gördüm, bilgi aldım. Önümüzdeki sene Bilgievine gitmeyi düşünüyorum.”

Aslıhan Tez: “Dünde standa geldim, etkinliğe katıldım. Toplamda 15’de fazla hadis ezberledim. Çok eğitici bir uygulama. Hediye de alınca ezberlemesi daha teşvik edici oluyor.”

Burak Erdinç: “İlk defa bugün katıldım. Hadisi ezberlemeye çalışıyorum. Çok eğitici ve güzel bir uygulama. Bilgievlerini tanıyorum. Güzel şeyler yapıyorlar.”

Şeyda Sırıkaya: “Bilgievlerinde çok güzel eğitimler veriliyor. Peygamber Efendimiz’in sözlerini öğrenip, anlayabiliyoruz. Güzel bir uygulama.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35