banner29

Evlilikte duygu ve akıl birlikteliği

Başakşehir Belediyesi Bilgievi Söyleşileri’nde bu hafta “Evlilikte duygu ve akıl birlikteliği” konuşuldu.

Evlilikte duygu ve akıl birlikteliği
 Sağlıklı bir evlilik ve huzurlu yuvalar için çok önemli başlıkları konuklarıyla paylaşan Eğitmen-Yazar Sema Maraşlı, duygumuz ve aklımız arasındaki ince çizgiyi nasıl yönlendirebiliriz sorusunun cevabı katılımcılara anlattı.

 

Kendinizle barışık olmalısınız


Sevmek-sevilmek, kıskançlık-korku ve kaygılar olmak üzere üç duygunun ilişkiler üzerindeki etkisinden bahseden Sema Maraşlı,” Allah kainatı aşk ve sevgiyle yaratmıştır. Bu yüzden çevremizdeki her şey sevilmek ister. Eşyalarımız bile buna dahildir. İlk önce kendimizi, bedenimizi sevip kendimizle barışık olmalıyız. Zaten kendimizi sevmezsek başkalarını da sevemeyiz. Organlarımız bile bizim korkularımızdan, kaygılarımızdan, kıskançlıklarımızdan etkilenir. Her organın vücuttaki yaptığı işlevin duygusal bir karşılığı vardır ve duygularımıza göre zarar görür. Vücudumuzda en ufak bir ağrıda hemen ilaca sarılmak yerine o ağrıyan yer üzerine yoğunlaşıp, yaptığı işlevi için şükredersek emin olun acınız hafifleyecektir.”

 

Çocuklarınıza fırsat verilmeli


Bizlerin en büyük problemi problemlerimizi çözmek yerine hep halının altına süpürmek oluyor diyen Sema Maraşlı,” Daha sonra da problemi hep başkasında arıyoruz. Birçok duyguyu bir arada yaşıyoruz ama bunların ne anlama geldiğini bilmiyoruz bile. Bunun en temel noktası çocuklarımıza hep bir şeyler yapmalarını söyleriz. Kendimiz doğruları bildiğimizi düşündüğümüz için doğrusunu biz söyleriz. Aslında kararı onlara bırakıp sence ne yapmalısın sorusunu yanıtlamalarını sağlamalıyız. Çocukken problemler çözülmeye başlanmazsa ileride evlilik hayatlarında da bu devam eder.”

 

Hafif kıskançlık faydalıdır


Sohbet tadında geçen söyleşide Sema Maraşlı sözlerine şu şekilde devam etti. “Aklımızla kıskançlık duygusu da bir birine bağlıdır. Kıskanmanın da belli bir dozu olmalıdır. Çok hafif kıskançlıklar işe yarar olabilir ama fazlası ve kontrol edilmez olanı insanı boğar, hastalık olarak nitelendirilir. En büyük problem kendi kıskançlıklarımızın farkında olmamamızdır. Evliliği en çok etkileyen kıskançlıkta kocanın ailesi ile olan ilişkisidir. Eskiden kayınvalideler gelinleri kıskanırlardı, günümüzde bu rol değiştirdi gelinler kocalarını ailelerinden sakınır oldu” diyerek, problemlerimizi gözümüzde büyütmeden çözüm odaklı yaklaşırsak hayat daha kolay olacaktır tavsiyesinde bulundu.

 

Söyleşisi sonunda Eğitmen-Yazar Sema Maraşlı katılımcılara kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35