banner29

Evlilik Okulu’nda iletişim konuşuldu

Eğitmen-Yazar Sema Maraşlı, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi (BES)’de katıldığı söyleşide mutlu bir evlilik ve huzurlu bir aile hayatı için ipuçları verdi.

Evlilik Okulu’nda iletişim konuşuldu
Kitapları, hikâyeleri ile bilinen Sema Maraşlı, aile fertlerini ilgilendiren tavsiyelerini sohbet tadında Başakşehirli dinleyenlere sundu.
 
İletişimde neden bu kadar çok problem yaşanıyor? Boşanmalar neden bu kadar arttı? Önce bunlara cevap aramalıyız diyen Maraşlı: “Tüm bunların altında yatan en temel nokta bizi yaratan Rabbimizin, bize gönderdiği aile ve bireylerin birbirine olan muamelesiyle alakalı şeyleri görmezden gelmemizdir. Dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz ama iş iletişime geldiğinde hiçbir kural dinlemiyoruz, usulen yaşamayı tercih ediyoruz. Rabbimiz bizi yarattığı gibi mutluluk reçetesini de göndermiştir. Bize sadece bunu layığıyla uygulamak kalıyor” dedi.

Kadın erkek yaratılıştan farklıdır
 
Karı-koca arasında iyi bir iletişim sağlamak istiyorsak yaratılıştan gelen kadın-erkek arasındaki farklılıkları mutlaka göz önünde bulundurulmalıyız diyen Maraşlı: “Kadın ve erkek arasındaki en önemli farklılık kadınların daha çok beyninin sağ tarafını erkeklerin ise daha çok beyninin sol tarafını kullanması. Bu durum iki tarafında hayata ve olaylara bakışını tamamen etkiliyor. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları iyi bilmek evlilikte pek çok probleminizi çözmeye yarayacaktır” dedi.
Maraşlı, söyleşinin ardından kitaplarını da imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35