banner32

Evde Bakım Hizmeti Ramazanda da Devam Ediyor

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için ücretsiz Evde Bakım Hizmetiyle Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Evde Bakım Hizmeti Ramazanda da Devam Ediyor
 Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından projelendirilen ‘Evde Bakım Hizmeti’ kapsamında ihtiyaç sahiplerinin evleri periyodik olarak ziyaret edilerek, kişisel bakımdan ev temizliğine; su, elektrik bakım, onarımlarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuluyor.
 
Bir telefon kadar yakın hizmet

Başakşehir Belediyesi’nin 444 0 669 numaralı  İletişim ve Koordinasyon Merkezi (BİCOM)’un telefonunu arayarak kayıt olabilen vatandaşlar daha sonra randevu alarak ihtiyacı olan hizmete kavuşuyor.
 
Belirlenen ihtiyaç sahiplerinin eksiklikleri tespit edilerek evlere yönlendirilen ekipler burada kişisel bakım hizmetleri (saç-sakal kesimi, el-ayak tırnak kesimi), ev bakım hizmeti ve ev temizliği hizmeti ile vatandaşa yardımcı oluyor.
 
İhtiyaç sahiplerine ayrıca Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahurda sıcak yemek hizmeti de veriliyor.
 
“Devletimizden Allah (C.C) razı olsun”

1989 yılında Bulgaristan’dan göç ederek Türkiye’ye yerleşen Özkılıç ailesi torunlarıyla birlikte ikamet ediyor. Belediye’nin Evde Bakım Hizmeti uygulamasından çok memnun olduklarını dile getiren Halil Özkılıç (torun): “Annem ve babam biraz uzakta oturdukları için dedem ve ninemle çok ilgilenemiyorlar, bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum tabi eksik kaldığım birçok konu oluyor bu noktada da siz devreye giriyorsunuz. Çok teşekkür ederiz.” diyerek gelen ekiplerin artık aileden biri gibi olduğunu söyledi.
 
Halil Özkılıç: “Devletimiz bizimdir ve Allah razı olsun yaptığı hizmetlerden. Biz bütün malımızı mülkümüzü bırakıp buralara geldik. Çok şükür ki şimdi rahat içindeyiz Allah cümlemize nasip etsin.”
 
Vehbiye Özkılıç: “Bizim gibi yaşlı insanları doyurup, yardıma geliyorlar. Başka nerede böyle bir hizmet bulabilirdik. Dışarıda olsak bunları yaşayamazdık o yüzden hazırlayan, yollayan, düşünen herkese çok dua ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35