banner29

Ev Hanımlarına, ‘Gıda Ve Hijyen Semineri’

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, Başakşehirli ev hanımlarına yönelik hijyen ve gıda eğitim semineri düzenlendi.

Ev Hanımlarına, ‘Gıda Ve Hijyen Semineri’
Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen seminerde ev hanımlarına, kişisel hijyen ve mutfak hijyeni konusunda eğitim verildi.
 
Gıda Hijyeni Uzmanı Meryem Akhan’ın katılımıyla düzenlenen seminerde, hijyenin tanımı, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri, kişisel hijyen, mutfak hijyeni,  ürünlerin satın alınması ve depolanmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve çocukların beslenmesine yönelik dikkat edilmesi gereken ayrıntılara vurgu yapılarak kişisel hijyenin ev hanımları için önemine dikkat çekildi.
 
Mutfakta yemek yaparken özellikle el hijyeninin önemine vurgu yapan Akhan: "Derimizde, burun boşluğumuzda bulunan bakteriler elimizi yıkamadan ürünlere dokunup onları pişirdiğimizde ölüyor. Fakat salgıladığı toksin daha aktif hale geliyor. Bu yüzden ellerimizi mutfakta sürekli yıkamak çok önemli" dedi. Hanımlara, ellerin çiğ gıdaya, paraya temas ettikten ve tuvaletten çıktıktan sonra nasıl yıkanması gerektiği ile ilgili video izletildi. Aynı zamanda doğru el yıkama konusunda dikkat edilmesi gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.
 
Eğitim sonunda eğitime katılan Başakşehirli hanımlara, hijyen ve gıda eğitim semineri sertifikası verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35