banner25

Eşref Ziya konseri yoğun ilgi gördü

Özgün yorumu ve besteleriyle ezgilerin sevilen ismi Eşref Ziya Terzi Başakşehir Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Özel seçki ile ilçe sakinleri ile buluşan Eşref Ziya Terzi, ilahi ve ezgilerini salonun tamamını dolduran Başakşehirlilerle birlikte söyledi.

Eşref Ziya konseri yoğun ilgi gördü
Ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Basri Akdemir’in yaptığı program Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ezgileriyle mest etti

Kalksam ve Dirilsem, Adı Yok Sevdanın, Ağlama Karanfil, Bir Güneş Doğuyor, Bilmeden Önce gibi söylediği her ezgisi ile direnişi, onurlu mücadelemizi hatırlatan Eşref Ziya Terzi salonu dolduran sevenlerine unutulmaz bir akşam yaşattı.
Programa katılan sanatçı Mustafa Demir’i sahneye davet eden Eşref Ziya Terzi, Demir ile birlikte ‘Sultanım’ parçasını seslendirdi.
‘Kültür değerlerin bir sonraki nesile taşınmasıdır’

Konser sonunda büyük alkış alan Eşref Ziya Terzi’yi kutlayan Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Basri Akdemir, katılımlarından dolayı sanatçıya çiçek takdim etti. Akdemir yaptığı selamlama konuşmasında ise şunları dile getirdi, “80 yılların sonu ile 90’lı yılların başında sözleriyle, tavırlarıyla hatta giyim kuşamlarıyla hayata karşı farklı duruş sergileyen insanlar vardı. Onlar için ezgiler çok önemliydi. Çünkü bu ezgiler kimi zaman inancımızı beslerdi kimi zaman isyanımızı dile getirirdi. Eşref Ziya Terzi o dönemlerde bu ezgileri bize ulaştıran ilk sanatçı oldu. Kendisi inatla ve ısrarla bu duruşunu, davasını bu günlere kadar taşıdı. Kültür değerlerin bir sonraki nesile taşınmasıdır, bizlerde bu değerleri, bu ezgileri bizlerde gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu gece aramızda olan kıymetli sanatçımıza Sayın Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal adına ve sizler adına teşekkür ediyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35