banner25

Ergenlikte Anahtar Nokta: Doğru Ve Yerinde İletişim

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’in düzenlediği Aile Söyleşileri’ne bu hafta uzman klinik psikolog Bahriye Kaman konuk oldu. Gençlerin kişisel gelişimi ve ergenlik sürecine ilişkin bilgilerin aktarıldığı söyleşiye Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun eşi Kübra Kartoğlu da katıldı.

Ergenlikte  Anahtar Nokta: Doğru Ve Yerinde İletişim

BAKMER Aile Söyleşileri’ne konuk olan uzman klinik psikolog Bahriye Kaman, Başakşehirli anne ve babalara erginlik süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi. Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda düzenlenen söyleşide Kaman, ergenlik döneminde gençlere yaklaşım süreci, dijital çağ ve gençlerle iletişim yöntemleri üzerine tavsiyelerde bulundu.

Başakşehir Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

“Onların dilinden konuşmalıyız”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun eşi Kübra Kartoğlu’nun da katıldığı programda Başakşehirli aileler, merak ettikleri konularda Kaman’a sorular da yöneltti.

Kaman, ergenliğe giren gençleri anlamak için öncelikli olarak onların dilinden konuşulması gerektiğini belirtti.

Doğru ve yerinde iletişim

Anne ve babaların en çok telefon ve bilgisayar kullanımından şikâyetçi olduğunu hatırlatan Kaman,  “Ebeveynlerimiz çocuklarının uzun süreli elektronik cihazlarla meşgul olduğunu belirtiyor. Ama şu her zaman öteleniyor; genellikle dışarı çıkmalarını istemiyoruz. Çocuklarımız da haliyle kendilerine arkadaş edinmek ya da sosyal hayata karışmak için bilgisayar ya da telefonda uzun süre zaman harcıyor. Burada onların dilinden konuşmak, onlarla doğru ve yerinde iletişim kurmak büyük öneme sahip.” diye konuştu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35