banner29

Engelli gençler, “Asker Yemeği”nde buluştular

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Genelkurmay Başkanlığınca her yıl “Engelliler Haftası” dolayısıyla yapılan temsili askerlik uygulaması öncesinde Başakşehirli asker adaylarıyla bir araya geldi.

Engelli gençler, “Asker Yemeği”nde buluştular
 Başakşehirli engelli gençler, askerlik heyecanını düzenlenen organizasyonda  aileleri ve arkadaşları ile paylaştı.

 

Temsili askerlik programı için başvuran Başakşehirli 14 engelli genç, 11 Mayıs tarihinde, Hasdal Kışlasında bir günlük temsili vatani görevlerini yerine getirecekler. Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü de düzenlediği yemek organizasyonuyla ailelerin askerlik heyecanlarına ortak oldu. Askerlik heyecanı yaşayan gençler ve ailelerine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da eşlik etti.

 

Yemeğe katılan aileler ile tek tek sohbet eden Kartoğlu, “En büyük asker bizim asker” diyerek aileleri gülümsetti. Yemek sonrası tüm gençlerle asker selamı verip hatıra fotoğrafı çektiren Kartoğlu, “ Bir günlükde olsa asker olacak olan gençlerimiz ve ailelerinin bu heyecanına ortak olduğum için çok mutluyum” dedi.

 

Aileler ve gençlerin ulaşımı da düşünüldü


Ailelerden Radife İlbars, “ Keşke ayaklansa da bir yıl askerlik yapsa ama bu da gurur verici bir olay. Bize aracı olup, bu gururu yaşatan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Mehmet Öney ise, “ Oğlumun askerlik yapacağını düşünmek bile bizi çok duygulandırıyor. Bir gün de olsa bu duyguyu tadacağımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

Kışlaya gidecek olan aileler ve gençlerin ulaşımı da unutulmadı. 11 Mayıs günü temsili askerlik yapacak olan gençler, Başakşehir Belediyesi’nin engelsiz ulaşım imkanı ile Hasdal Kışlası’na giderek yemin edecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35