banner25

En sevilen türküler Başakşehir'de yankılandı

Türkiye’nin sözlü geleneğinde önemli bir yere sahip türküler Başakşehir’de yankılandı.

En sevilen türküler Başakşehir'de yankılandı
Ezgileriyle halkın derdini, neşesini ve dünya görüşünü anlatarak gönülleri kazanan türkülerin kral ve kraliçesi İzzet Alntınmeşe ve Belkıs Akkale Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde türkü severlerle buluştu.

Genç kuşaklara örnek olan ünlü iki isim kuşaktan kuşağa aktarılan bu zengin halk kültürünü Bahçeşehir sahnesinde seslendirdikleri parçalara yansıttı. Türküler bizi anlatır parçasıyla konsere başlayan ikili; " Seher Yıldızı, Haberin var mı, Deli Gönlüm, Divane Aşık Gibi, Etek Sarı ve Yeşil Ördek Gibi" dillere pelesenk olmuş türküleri seslendirdiler.

35 yıllık aynı yolda yoldaşız, biz 35 yıldır bacı ve kardeşiz diyen sanatçılardan Belkıs Akkale; "Bahçeşehir Kültür Merkezi'ne hayran kaldık diyebilirim. İnsan gurur duyuyor böyle şeylerle çünkü biz bunları yıllarca vurguladık kültüre ve sanata önem verilmesi gerektiğine. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bizim tek amacımız vardır insanları mutlu etmek, çünkü onlar mutlu olunca biz daha mutlu oluyoruz diyen İzzet Altınmeşe;" Bizi izleyen ve burada yaşayan herkese gül gibi yaşamlar diliyorum. Mekanı da ayrıca çok beğendim belediyemizin yüz akı diyebilirim. Biz sanatçılar olarak onur duyduk kendi adıma teşekkür ediyorum" dedi.

Konserden önce sevilen sanatçıları kuliste ziyaret eden Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, türkücülere çiçek takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35