banner29

Emine Beder ile Mutfak Sırları

Başakşehirli kadınlarla mutfak sırlarını paylaşan Emine Beder, “Dışarıda tüketilen çorbalar çok lezzetlidir. Çünkü içerisine lezzeti arttırmak için Çin tuzu kullanılmaktadır. Mümkün olduğunca dışarıdan çok sık beslenmemenizi öneririm” uyarısında bulundu.

Emine Beder ile Mutfak Sırları
 Mutfağa dair bütün püf noktaların paylaşıldığı Emine Beder ile Mutfak Sırları söyleşisi BAKMER’de gerçekleşti.

 

Et yemeklerinden sebze yemeklerine, kabaran kek tariflerinden tane tane pilav yapımına kadar bütün önemli lezzet sırlarının paylaşıldığı söyleşide Başakşehirli kadınlar bol bol notlar aldı.

 

“Yemek yaparken öne çıkmasını istediğiniz tatları kavurarak yapmanız gerekmektedir” diyerek tarifler arasında püf noktaları paylaşan Emine Beder, “ Et haşlarken de mutlaka kaynar su kullanılmalıdır. Etin içerisine tuzu mutlaka sonradan koymalısınız ki et sertleşmesin. Et ve ciğeri kesinlikle yıkamalısınız. Tavuk suyu yaparken bol suda haşlamalısınız. İçerisine katacağınız soğan, havuç, limon suyu, bir kaç kaşık sirke, defne yaprağı ve karabiber taneleri ile çok daha lezzetli bir tavuk suyu elde edebilirsiniz. Yaptığınız et ve tavuk sularını kesinlikle plastik kaplarda dondurmamalısınız. Çünkü plastikte dondurulmuş tüm ürünler çözüldüğünde kanserojen etki ortaya çıkmaktadır. Pilav yaparken de pirincin suyuna limonsuyu ve tuz ilave ederseniz bir süre beklettikten sonra pilavınızı tane tane pişirebilirsiniz. Pirinçleri çıtır çıtır olana kadar kavurmalısınız. Pirinçlerinizi ıslattıysanız 1,5 su bardağı, ıslatmadıysanız 2 su bardağı kaynar su dökmelisiniz. Pilavınızı yeniden ısıtmak istiyorsanız bunu benmari usulü yapmalısınız ki dibi tutmasın” dedi.

 

Hamur işleri için de bilinmesi gerekenleri anlatan Beder, “ İyi bir kek için öncelikle yumurta ve şekerin yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılması gerekmektedir. Sonrasında mutlaka elenmiş un ve kabartma tozu kullanılmalı. 170 derece soğuk fırında istediğiniz kıvamda kekler yapabilirsiniz. Eğer kekinizin içine eklediğiniz malzemeler dibine çöküyorsa kekin hamurundan bir kısmı ayırıp içine çikolata, ceviz, fındık vs. koymalısınız. Börekte ise tel tel bir börek istiyorsanız karışımına sadece yağ sirke ve bir iki kaşık tahin koymalısınız. Zaten içine koyacağınız malzeme böreğe lezzetini verecektir. Böreğiniz piştikten sonra fırından çıkartmalısınız. Konserve yapmak isterseniz de 10 kg domatese 2.5 kg kırmızı biber ekleyin, bir kase sarımsak ekleyerek kaynatın daha sonra bir su bardağı sıvı yağ yeterince tuz, isteğe göre yarım su bardağı şeker ekleyin. Kabuklarını soymadan sebze yumuşayana kadar pişirin kavanozlara koyarak kapaklarını kapatın. Daha sonra kavanozları ters çevirerek yayvan bir tencerede biraz su ekleyerek kavanoz kapaklarını ısıtın ve kavanozların bozulmamasını sağlarsınız” şeklinde konuştu.

 

Son olarak dışarıda mümkün olduğunca yemek yenmemesi gerektiğini söyleyen Emine Beder, “ Dışarıda tüketilen çorbalar çok lezzetlidir. Çünkü içerisine lezzeti arttırmak için Çin tuzu kullanılmaktadır. Bu tuz tüm yemeklerde lezzeti öne çıkartan bir kimyasal olarak kullanılmaktadır. Mümkün olduğunca dışarıdan çok sık beslenmemenizi öneririm” uyarısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35